• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa Liit ja USA tülitsevad interneti haldamise pärast

  ELi ettepanek, et interneti üle võiks ameeriklaste asemel kontroll olla mõnel rahvusvahelisel organisatsioonil, näiteks ÜRO-l, ei ole ameeriklastele meeltmööda.
  Kuigi internet ei kuulu konkreetselt ühelegi ettevõttele, haldab ja koordineerib internetis toimuvat ameerika mittetulunduslik ettevõte ICANN, keda rahastab USA valitsus. ICANN otsustab näiteks seda, milliseid uusi domeenilaiendeid kasutusele võtta ja millal. Viimati lisandusid .eu lõpuga Euroopa domeenid.
  Siiamaani on monopoolses seisuses olnud ameeriklased internetti ilusti töös hoidnud, kuid teoreetiliselt saaksid ameeriklased kerge vaevaga muu maailma internetikasutuse halvata.
  Praeguse süsteemi pooldajaid leidub aga väljaspool Ameerikatki. Põhiliselt kardetakse seda, et need ÜROsse kuuluvad riigid, kus piiratakse sõnavabadust, saaksid ÜRO kaudu mõjutada interneti toimimist. Rootsi endise peaministri Carl Biltdi sõnul omagu interneti üle kontrolli pigem liberaalsed ameeriklased, kui suletud ja mittedemokraatlikud riigid.
  Mustema arengustsenaariumi järgi teeb Hiina enda riigi jaoks eraldi interneti ega lase oma kodanikke üldse muu maailma võrgule ligi.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
Kinnisvaraarendaja: oleks tore, kui palgad kasvaksid veelgi kiiremini
Kinnisvara hinnatõus peegeldab Eesti inimeste jõukust ja poleks ka hullu, kui Tallinna uue korteri ruutmeetri hind jõuaks 10 000 euroni, ütles lähiaastatel börsile minna plaaniva kinnisvaraarendaja Liveni üks omanik Andero Laur.
Kinnisvara hinnatõus peegeldab Eesti inimeste jõukust ja poleks ka hullu, kui Tallinna uue korteri ruutmeetri hind jõuaks 10 000 euroni, ütles lähiaastatel börsile minna plaaniva kinnisvaraarendaja Liveni üks omanik Andero Laur.