• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läti valitsus otsustab Ventspils Nafta müügi oktoobri lõpus

  Läti valitsus teeb otsuse Ventspils Nafta aktsiate müügi osas oktoobri lõpus, kirjutas tänane Läti majandusleht Dienas Bizness.

  Ingliskeelsete majandusuudiste kanal BBN vahendab, et Läti majandusminister Krisjanis Karins märkis, et kõigi eelduste kohaselt müüakse aktsiad oksjoni korras Riia börsil.
  Valitsus ei saanud eilsel kabineti istungil asja arutada, kuna kohal ei viibinud Läti peaminister Aigars Kalvitis. Seega arutatakse teemat nüüd 25. oktoobril toimuval istungil.
  Esialgsete andmete kohaselt plaanitakse riigi osalus müüa ühes tükis.
  Ventspils Nafta suurim aktsionär on Naftas Tranzits (LNT), millele kuulub 49 protsenti firmast. Läti riik omab 38,62 protsenti ettevõttest. Ülejäänud 12,38 protsendi aktsiatega kaubeldakse Riia börsil.
  Ventspils Nafta omakorda omab 66 protsenti Läti naftajuhtmete operaatorist LatRostrans, 90,07 protsenti kirjastusest Preses Nams ja 49,94 protsenti Läti laevandusfirmast Latvijas Kugnieciba (LASCO). Lisaks on Ventspils Naftal veel ka muid väiksemaid osalusi teistes firmades.
  Täna kell 11:45 oli Ventspils Nafta aktsia Riia börsil 2,1 protsenti miinuses ja maksis 2,33 latti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Maanteekaubavedude maht kasvas neljandiku võrra
Eesti kaubaveoautod vedasid 2021. aasta esimesel poolaastal üle 12 miljoni tonni kaupa, mis on neljandiku võrra enam kui 2020. aasta samal perioodil.
Eesti kaubaveoautod vedasid 2021. aasta esimesel poolaastal üle 12 miljoni tonni kaupa, mis on neljandiku võrra enam kui 2020. aasta samal perioodil.