ÄP fototoimetus • 19. oktoober 2005 kell 22:00

Motorola kasum kolmekordistus

Maailma suuruselt teise mobiiltelefonide tootja kolmanda kvartali puhaskasum ulatus 1,75 miljardi dollarini ehk 0,69 dollarini aktsia kohta (aasta eest oli see 0,20 dollarit), kirjutas Bloomberg.

Kasum sisaldas erakorralist tulu Nexteli aktsiate müügist, maksusoodustust ning töötajate koondamis- ja pensionikulu. Seda arvestamata ulatus Motorola kasum 0,30 dollarini aktsia kohta, ületades Thomson Financiali andmeil analüütikute keskmist ootust 0,02 dollari võrra.

Kvartali müük kasvas 26% ning ulatus 9,42 miljardi dollarini. Kasvu taga oli mobiiltelefonide üksus, mille müügi kasv hüppas 41%. Motorola usub, et ta turuosa kasvas kolmandas kvartalis maailma mobiiltelefonide turul 17,9 protsendilt 19 protsendile.

Mobiiltelefonide tarnimismaht tõusis tänu kallimatele telefonidele (näiteks Razri mudel, mida saadeti kvartalis kauplustesse 6,5 miljonit tükki) 66 protsenti.

Kallimate telefonide ja madalamate kulude tõttu õnnestus Motorolal tõsta tegevuskasumi marginaali 12,6 protsendini. Ettevõtte eesmärk on järgneval kolmel aastal näidata vähemalt 13protsendilist rentaablust.

Käimasolevaks kvartaliks ootab Motorola 10,3-10,5 miljardi dollarilise käibe juures 0,32-0,34dollarilist kasumit aktsia kohta. "Tegeleme veel probleemidega, nagu tarneketi ja kulude struktuuriga, kuid liigume täistempoga ja saame selle tehtud," ütles firma tegevjuht Ed Zander.

Autor: ÄP

Hetkel kuum