Ülo Toomsalu • 20. oktoober 2005 kell 6:27

Sakala: Viljandi internetimüügifirma asub Saksa turgu vallutama

Viljandis tegutsev interneti teel mööblit müüv On24 läheb pärast poolteiseaastast edukat Soomes tegutsemist ka Euroopa suurimale, Saksamaa turule.

On24 on oma Eestist saadavat käivet igal aastal kahekordistanud ja jõudnud juba viieprotsendilise turuosani kogu Eesti mööblimüügist. Eriti märkimisväärne on see number arvestades, et tavaliselt läheb kõigi internetifirmade vahel jagamisele vaid paar protsenti mingi jaekaubandusharu käibest, kirjutab Sakala.

Kuigi On24 kaubamärgi all tegutsev osaühing Onshop prognoosib, et käibenumber suureneb Eestis sellel aastal tervelt 90 protsenti, on hoogsaim kasvuaeg siin möödas. Seetõttu läks ettevõte mullu kevadel Soome turule ja kavatseb hiljemalt aasta lõpul tegevust alustada Saksamaal.

?Nii Soomes kui Saksamaal leidub küll tavakauplusi, kellel on toetavad internetileheküljed, ja kataloogifirmasid, kes müüvad ka interneti teel, aga meiesuguseid, kes ainult internetis mööblit müüvad, on tegelikult üsna vähe. Soomes olime esimene selline firma, Saksamaal siiski juba on mõni,? rääkis Osaühingu Onshop juhatuse liige Arno Kütt.

?Meie peamisteks reklaamikanaliteks saavad Saksamaal Google ja Yahoo! otsingumootorid, kus diivanit või lauda otsivale inimesele näidatakse linke meie koduleheküljele. Soomes on see meetod väga hästi töötanud, Eestis Google kahjuks eriti ei toimi.?

Hetkel kuum