23. oktoober 2005 kell 22:00

Pärnus luuakse uusi kontakte

Minu, nagu ka ilmselt paljude teiste jaoks on Pärnu Juhtimiskonverents koht, kus saab mugavalt ja heas õhkkonnas nii uusi kontakte luua kui ka vanu värskendada.

Nii on see olnud varem, ja oli seegi kord. Samuti pole paljudele vähetähtis ka võimalus sujuvalt tuttavaid teavitada oma töödest-tegemistest.

Sümpaatse mulje jättis see, et korraldajad tänasid konverentsimaterjalides kõiki toetajaid, kes on läbi aastate olnud projektiga seotud. On ju Eestis nii tüüpiline, et see, mis mullu olnud, on täna unustatud.

Sisust rääkides oli mul natuke selline tunne, et vaid pelgalt kultuuriküsimustele keskendumine, tehes seda eelkõige läbi rahvustevaheliste erinevuste rõhutamise, on natuke vähe, et hoida koosolijate huvi ülal sisu osas.

Ehk muutis see, et tegemist oli juubelikonverentsiga, korraldajad natuke laisaks? Seega loodan, et järgmisel aastal on mitu keskset teemat.

Muidugi on lihtne olla see õpetlikust jutukesest teada vastutulija, kes kritiseerib vastavalt kas seda, et vana mees kõnnib või et noor poiss peab vantsima, eesel koormatakse ära või et lollid lasevad eeslil niisama elu nautida. Elik ühtmoodi tehes jääb alati palju ruumi kriitikale.

Autor: Juhani Seilenthal

Hetkel kuum