Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus ülesanne

  Ühes Eesti keskmise suurusega linnas on juba 10 aastat tegutsenud edukas väike tööstusettevõte, mis annab tööd 50 inimesele.
  Ettevõtte asutaja, omanik ja ka tegevjuht on Tõnu ? töökas ja ümbruskonnas austatud inimene. Tõnu on ettevõtte korralikult käima saanud ning tunneb tahet midagi uut teha, kuid samas siiski jätkata ettevõtte tegevjuhina. Tõnu astus hiljuti nimekasse parteisse, mille ideedesse ta usub ning mille tegevus teda järjest rohkem haarab. Ettevõtte igapäevasele juhtimisele jääb Tõnul järjest vähem aega ? aga ta on ju ka hea meeskonna valinud! Las nüüd toimetavad! Tõnu on toetanud parteid suurte summadega oma ettevõtte nimel ja arvelt.
  Ivar on ettevõtte müügi- ja turundusjuht, kes juhib viie alluvaga allüksust. Ivar on kohalik inimene ja ettevõttes töötanud kaks aastat. Ta usub firmasse ja soovib oma tööd hästi teha. Ivar näeb, kuidas Tõnu järjest enam pühendab aega ja firma raha poliitilisele tegevusele. Raha suunamine parteile puudutab otseselt Ivari alluvate tulemuspalkasid, mistõttu Ivari alluvad jäävad lähitulevikus boonusest ilma. Ivar tahaks väga oma meeskonda motiveerida ja kinnistada. Tal seisvad ees arendusvestlused töötajatega.
  Samal ajal on samasse linna tekkinud ettevõttele väike konkurent, kes areneb kiiresti ja hiilib Tõnu ja Ivari ettevõtte väljaõpetatud ja oskustega töötajaid, et neid enda juurde tööle meelitada.
  Ivar ei tea, mida ta peaks töötajatele arenguperspektiivide osas ütlema, midagi ta ju lubada antud olukorras ei saa. Kuidas oma töötajaid kinni hoida?
  Mida võiks Ivarile soovitada? Mida ta peaks või saaks teha?
  Uuele ülesandele ootame vastuseid kuni 10. novembrini e-posti aadressil [email protected].
  Parima lahenduse pakkuja saab auhinnaks Äripäeva kirjastatud raamatu oma vabal valikul!
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturg tõusis neljandat nädalat järjest
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Keskerakonna esimehena jätkab Jüri Ratas Aseesimehed Kõlvart, Kiik, Karilaid, Toom
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Sõjast põgenenud ukrainlased kohtusid Eesti IT-kooli katsel: "Boltist räägitakse meil majandustunnis!"
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.