Väinu Rozental • 24. oktoober 2005 kell 22:00

Pillesaar müüb kolleegidele osalust

Septembri lõpus sai Eesti ühe suurema IT-firma Helmese 2,5 protsendi suuruse osaluse omanikuks kaheksa aastat Helmeses töötanud Andres Kukk, kes vastutab müügi eest suurklientidele. Väärtpaberite keskregistri andmeil oli tehingu maksumus 311 655 krooni. Selle nädala jooksul peaks Helmese kaasomanikuks saama kuus aastat Helmeses töötanud partner Teet Saluvere.

Pillesaare kinnitusel müüb ta Kukele ja Saluverele kokku umbes 10 protsenti firmast. ?Helmeses on potentsiaalseid töötajaid veel, kes võiksid osalust omada, kuid teistega ma pole veel mingeid kokkuleppeid sõlminud,? ütles Pillesaar. Tema hinnangul motiveerib osalus firma töötajaid. ?Meie kompanii muutub üha suuremaks ja on suur abi, kui inimesed on firmasse investeerinud, sest siis on nende huvi firma käekäigu vastu suurem,? lisas Pillesaar.

Andres Kuke sõnul said nad Teet Saluverega just nii suure osaluse, kui nad soovisid. ?Osalus firmas annab võimaluse vastutada ja samas ka võimaluse tõsta oma investeeringu väärtust,? lausus Kukk. ?Minu jaoks on tegu olulise investeeringuga.?

Helmese asutaja Jaan Pille­saar ostis eelmise aasta lõpus tagasi kolmandiku Helmesest, mille ta viis aastat tagasi müüs 34 miljoni krooni eest investeerimispankuri Joakim Hele­niusega seotud investeerimisfondile Baltic Republics Fund. Pärast Helmese tagasiostmist ja ainuomanikuks saamist kinnitas Pillesaar ajakirjanduses, et müüb vähemusosaluse omakorda viiele-kuuele Helmese töötajale. Ilmselt oleks selles ringis olnud ka Helmese arendusjuht Sten Tamkivi, kes meelitati aga septembri lõpus üle internetitelefonifirmasse Skype, kus ta juhib Eesti kontorit.

Helmes on tegutsenud IT-turul ligi 15 aastat. Peamiselt tarkavaraarendamisele ja IT-tugiteenustele orienteeritud Helmes tegutseb peale Eesti aktiivselt veel Belgias, Inglismaal, Lätis ja mujal Euroopas.

Helmes teenis eelmisel aastal 93 miljoni kroonise käibe juures 20,5 miljonit krooni puhaskasumit, millest olulise osa moodustas erakorraline tulu ehk tütarfirma, internetipõhise arvutikaupade ostusüsteemi MarkIT.ee OÜ ja peahoone müügist saadud tulu.

Hetkel kuum