• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Bussifirmad võitlevad visalt piletiraha näppavate juhtidega

  Bussifirmad kulutavad aina rohkem kontrolöride palkamiseks, et need hoiaks silma peal bussijuhtidel, kes kipuvad piletiraha oma taskusse pistma.

  Sebe sisekontrolli üksuse ülem Ivo Kiiver rääkis oma päeva kirjeldades, et hommikul kontrollisid nad busse Tallinna-Narva maanteel, lõuna ajaks olid aga jõudnud juba Tallinna-Tartu maanteele Annasse, kirjutab Postimees.
  «Hommikul avastasime Kohtla-Järvelt peale tulnud piletita reisija-jänese,» rääkis Kiiver. «Panime ta piletit ostma.»
  Reeglina otsivad aga bussifirmade sisekontrolörid siiski neid reisijaid, kes on küll raha maksnud, aga kellele bussijuht ei ole piletit andnud, et sõiduraha endale jätta.
  Bussifirma Sebe juhatuse esimehe Riivo Seppari sõnul kulutab ettevõte neljast inimesest koosneva kontrollüksuse peale umbes 300 000 krooni aastas, aga tagasi teenib firma sellega vähemalt viis korda rohkem.
  Seppari arvates läheks kontrollideta bussijuhtide musta kassasse, millest bussifirma peab suu puhtaks pühkima, aastas ligi poolteist miljonit krooni piletiraha.
  Ka Tarbuse juht Valter Keis märkis, et bussifirmale on sisekontroll väga tähtis. «Bussifirma tulu koosneb piletitulust ja avalike vedude dotatsioonist,» rääkis Keis. «Oleme väga huvitatud, et kogu piletiraha laekuks firmale.»
  Tarbuse sisekontrolli osakonna juht Sulev Piibur ütles, et firma vallandas mullu viis bussijuhti ja neli jättis preemiata, sest nad püüdsid piletiraha oma taskusse panna. Tarbuses on palgal ligi sada bussijuhti.
  Tallinnas lähikonnas tegutsev Harjumaa Liinid on seni püüdnud juhtide musta kassaga võidelda preemia abil. Nimelt saab juht tema toodud piletikassast teatud protsendi. Ettevõtte juht Väino Moor nentis, et firma kaalub selle süsteemi muutmist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Enefit Greeni tulevase tuulepargi toetuse vaidlus jõudis kohtu ette Elering: Eesti Energia tegi pöördumatuid investeeringuid 42 euro ja 30 sendi eest
Tallinna halduskohtus arutati Eesti Energia tütarfirma Tootsi Windpark kaebust taastuvenergia toetust jagava Eleringi otsuse vastu, mis jättis Tootsi tuulepargi ilma nii-öelda vanast toetusskeemist, millega oleks saanud projekt 12 aasta jooksul tarbijate taskust kuni 300 miljonit eurot.
Tallinna halduskohtus arutati Eesti Energia tütarfirma Tootsi Windpark kaebust taastuvenergia toetust jagava Eleringi otsuse vastu, mis jättis Tootsi tuulepargi ilma nii-öelda vanast toetusskeemist, millega oleks saanud projekt 12 aasta jooksul tarbijate taskust kuni 300 miljonit eurot.