Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa börsid: Rootsi turul liiguvad positiivsed uudised

  Stockholmi aktsiabörsil on tõusnud mitmete suurfirmade aktsiad tänu tugevatele kvartalitulemustele ja uudistele.

  Maailma suurim mobiilvõrkude tootja Ericsson teatas, et ostab 1,2 miljardi naela eest ära raskustesse sattunud Marconi ?võtmevarad?. Briti telekomiseadmete tootja omandamisega tugevdab Ericsson oma tavatelefonide võrguüksust, mis tänu kiire interneti levikule maailmas on üha popimaks muutumas.
  Analüütikute sõnul on tavatelefonide võrkude väljaehitamisel Ericsson oma konkurentidele alla jäänud ning püüab Marconi ostuga seda tühikut täita eriti nüüd, kui mobiilvõrkude ja tavatelefoni võrkude teenused üha enam ristuvad.
  Ehkki ost peaks hakkama Ericssoni kasumile mõju avaldama alles 2007. aastal on aktsia alustanud täna Stockholmi börsil korralikus plussis (+2,3%, 26,70 Rootsi krooni).
  Tugeva stardiga on alustanud ka Eesti Telekomi emafirma TeliaSonera. Skandinaavia telekomifirma kolmanda kvartali kasum jäi küll möödunud aasta tulemustele alla, kuid ületas see-eest märgatavalt SME Direkt andmeil analüütikute keskmisi ootusi (3,76 miljardit Rootsi krooni 2,97 miljardi vastu).
  TeliaSonera vähendab oma kulusid, alandab hindu ja otsib võimalusi ülevõtmisi arenevatel turgudel (sealhulgas ka Eestis).Samuti võis investoritele meeldida TeliaSonera otsus maksta järgmisel aastal erakorralisi dividende kogumahus umbes 10 miljardit Rootsi krooni.TeliaSonera aktsia oli kella 12:30 tõusnud Stockholmi börsil 5,1%, tasemeni 39,50 Rootsi krooni.
  Tugevalt on Stockholmis esinenud ka Electrolux (3,7%, 182,50 Rootsi krooni), mis ühes kvartalitulemustega teatas et nõudlus kodumasinate järele on tõusnud ning ettevõte on suutnud USAs tõsta osade toodete hindu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA Esindajatekoda annab heakskiidu 430 miljardi dollari suurusele kulutuste plaanile
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Raadiohommikus: õlletehase uus juht ja värske iduedu
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noobilt võtab teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avab Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid ja selgitab joogitööstuse suurimaid väljakutseid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noobilt võtab teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avab Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid ja selgitab joogitööstuse suurimaid väljakutseid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.