25. oktoober 2005 kell 6:59

Kalevi kinnisvarafirma tehinguid politseiameti ja Edgar Savisaarega uurib KaPo

Riigiprokuratuur andis Kalevi ja Kalev REC tehingud politseiameti ning majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaarega uurida kaitsepolitseile.

20. oktoobril teatas Eesti Investorite Liit, mis ühendab reguleeritud väärtpaberiturul esindatud firmade aktsiatesse investeerivaid aktsionäre, et ta on Kalevi väikeaktsionäride palvel, palunud Riigiprokuratuuril alustada kriminaalmenetlust, selgitamaks, kas Kalev ja Kalev Real Estate Company ei ole seoses politseimaja ja Keila-Joa kruntide tehingutega, tekitanud aktsionäridele olulist varalist kahju.

Riigiprokuratuur alustas eile kriminaalasja ja seda karistusseadustiku § 289 tunnustel. See paragrahv käsitleb ametiseisundi kuritarvitamist. Arvestades kriminaalasjas vajalike menetlustoimingute keerukust ja mahtu, on Riigiprokuratuur andnud kriminaalasja eeluurimise Kaitsepolitseiameti menetlusse.

Hetkel kuum