Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tulemused kütavad endiselt pinget

  Tallinna börsil teevad ilma kvartalitulemustega juba välja tulnud firmad. Baltika aktsia tõusis eile traditsiooniliselt uuele rekordtasemele, samas kui Norma liigub viimase üheksa kuu madalaima taseme juures.
  Erinevalt esmaspäevast polnud eile Baltikal eriti müügipoolt vastas, mispeale juba esimese kauplemistunni lõpuks jõudis väärtpaber 8,60 euroni (134,56 kroonini, tõusu 4,2%) ehk kõigi aegade kõrgeimale tasemele. Seejärel ronisid välja ka müüjad ning ostu- ja müügihuvi püsis päeva lõpuni enamvähem tasakaalus. Aktsia lõpetas päeva 8,50 eurol (133,00 kroonil) ehk 3,0% plussis.
  Pärast III kvartali tulemuste teatamist möödunud reedel on aktsia kosunud juba ligi 9%.
  Nõrgalt jätkab oma tulemustele reageerimist aga Norma. Ehkki aktsia käive oli eile alla igasugust arvestust, sulgus väärtpaber esimest korda viimase üheksa kuu jooksul nii madalal kui 6,50 eurol (101,70 kroonil). Langust päevaga 0,8%. Tõsi, suvel täienesid investorite kukrud Norma dividendide (5 krooni aktsia kohta) võrra.
  Pärast 19. oktoobril avaldatud kvartaliraportit on aktsia taandunud juba 3,4%. Aktsia hakkas tegelikult taanduma juba oktoobri alguses, mil ta veel liikus 7 euro (109,53 krooni) vahetus läheduses. Üleüldise positiivse meeleolu taustal arvan, et suurt langusruumi ei tohiks aktsial enam olla. Samas ei usu ka, et aktsia paari kuu tagustele tasemetele tagasi põrkab. Pigem leiab endale praeguste hindade juures uue taseme, kuhu kõikuma jääda.
  Esmaspäeval viimase paari kuu madalaimal tasemel sulgunud Eesti Telekomi aktsia kosus eile 0,4%, sulgudes 7,39 eurol (115,63 kroonil). Suur osa veerandsaja miljoni kroonini küündinud päevakäibest andsid kaks Eesti Telekomi aktsiatega tehtud suurtehingut 7,38 euro (115,47 krooni) tasemel. Bloombergi statistika põhjal olid tehingu mõlemaks pooleks Suprema kliendid.
  Ka Eesti Telekom on teinud teatavaks III kvartali tulemused. Ehkki firma numbritel polnud viga, kordas möödunud nädalal aktsiale antud müügisoovitust Hollandi ING.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.