Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Naftasektor taas hinnas

  Teisipäeval New Yorgi kaubabörsil 3,5% võrra tõusnud naftabarreli hind tõstis eile Euroopas hinda naftasektori aktsiad.
  Nafta vedas tõusule kartus, et USAs tuleb sel aastal külm talv ning nõudlus kütteõli järele on tugev.
  Euroopa suurima naftatootja BP aktsia oli eile pärastlõunaks tõusnud 2,5% ning jõudnud 624 pennini. Väärtpaberil aitas tõusta ka investeerimispanga Merrill Lynch analüütik Mark Iannotti, kes tõstis naftatootja aktsiareitingu ?neutraalselt? ?osta? peale.
  ?Nafta hind püsib kõrge,? ütles Edmond de Rothschild Asset Managementi fondivalitseja Pierre Nebout Bloombergile. ?Energiaaktsiate osas ei näe ma praegu probleeme.?
  Soome Neste Oili aktsia kosus 3,7% (tasemeni 25,54 eurot) ning seda hoolimata sellest, et investeerimispank Goldman Sachs alandas energiafirma III kvartali tulemuste peale ettevõtte selle aasta kasumiprognoosi kuuendiku võrra (2,10 euroni aktsia kohta). Suure kõikuvuse poolest tuntud aktsia kukkus päev varem 2,9%.
  Pooleprotsendise tõusu tegi eile ka energiahindade liikumisega paralleelselt liikuv Venemaa börs. RTS-indeks liikus eile õhtutundidel 909 punktil.
  Nõrgemalt esines Nordea pank. Varade mahult Põhjala teise panga aktsia vajus Helsingis 1%, tasemeni 7,94 eurot. Seda hoolimata sellest, et kvartalikasum ületas kümnendiku võrra analüütikute keskmisi ootusi ja firma tegevjuhi sõnul jätkavad panga mahud kiiret tõusu. Pank lubas tagasi osta kuni 2% oma aktsiatest.
  eQ Banki analüütik Bengt Dahlstroem arvas, et investorid võisid loota rohkemate aktsiate ostu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Tallinna Sadam lõpetab tegevuse Paljassaare sadamas
Juba varasemalt Paljassaares tegevust kokku tõmmanud Tallinna Sadam avaldas täna pärast börsi sulgemist, et lõpetas ametlikult Paljassaare sadamas tegevuse.
Juba varasemalt Paljassaares tegevust kokku tõmmanud Tallinna Sadam avaldas täna pärast börsi sulgemist, et lõpetas ametlikult Paljassaare sadamas tegevuse.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Erametsakeskus: paberi- ja küttepuidu hinnad on uskumatult kõrged
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.