Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Majanduskasv kosutas hinge

  Tänu loodetust kiiremale III kvartali majanduskasvule läksid USA börsid möödunud reedel kiirele tõusule ning suutsid esimest korda oktoobris lõpetada ka nädala lõikes positiivse tulemusega.
  USA kaubandusministeeriumi andmeil ulatus riigi sisemajanduse kogutoodangu kasv kolmandas kvartalis 3,8 protsendini, ületades sellega nii analüütikute keskmisi ootusi (Bloombergi küsitluse andmeil 3,6%) kui ka teise kvartali majanduskasvu (3,3%). USA keskpanga poolt pingsalt jälgitav eratarbimiskulutuste indeks, mis ei sisalda toitu ega energiat, tõusis 1,3% ehk madalaima tempoga pärast 2003. aasta teist kvartalit.
  Tõestus, et majandus suudab hoolimata tõusnud energiahindadele vastu seista, andis investorile julgust. Kvaliteetaktsiate liikumist jälgiv Dow Jones tööstuskeskmine tõusis 1,7%, tasemeni 10402,77 punkti. Tegemist oli suurima päevaralliga pärast aprilli. Peamiselt tehnoloogiasektori liikumist jälgiv Nasdaqi koondindeks kosus 1,3%, peatudes 2089,88 punktil.
  Konkreetsetest ettevõtetest aitas turgu, hoolimata veidi nõrgast käesoleva kvartali käibe- ja kasumiprognoosist, Microsoft. Kuna maailma suurimalt tarkvaratootjalt loodab Credit Suisse First Boston prognooside ületamist ning lisaks lubas Microsoft tõsta oma aktsiate tagasiostuplaani 19 mld dollarini, lõpetas aktsia 25,53 dollaril (2,7% plussis).
  Euroopas domineeris möödunud reedel nõrk autotööstus eesotsas Peugeot?ga. Regiooni suuruselt teine autotootja alandas selle aasta maksude ja intresside eelse kasumi rentaablust 4 protsendini (vana prognoos 4-4,5%). Aktsia taandus 4,8%, tasemeni 49,58 eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
USA aktsiaturg langes peale viiepäevast tõusu
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.