Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Viisnurk tegi suurima tõusu

  Tallinna börsil tegi eile 9,5protsendilise hüppe üles Viisnurga aktsia, mille sulgemishinnaks kujunes 41,62 krooni (2,66 eurot). Viisnurga aktsia oli ka ainus lisanimekirja aktsia, mis kogus enam kui miljonikroonise käibe. Väärtpaberi käive ulatus 1,5 miljoni kroonini. Viisnurga aktsiat on juba ligikaudu pool aastat toetanud LHV ja Hansapanga positiivne suhtumine aktsiasse. Aktsiast loodetakse Baltikaga sarnase eduloo kordumist. Selleks annab alust asjaolu, et Viisnurga omanikeringi kuulub firma Trigon Wood kaudu ka investeerimispankur Joakim Helenius.
  Ise usun, et Viisnurk tuleb kahjumist välja, kuid lõplik jalgade allasaamine võtab veel paar kvartalit aega. Oluline näitaja, millel silma peal hoida tuleks, on eelmiste perioodide jaotamata kahjum. Ilmselt mõjutab see näitaja veel järgmiselgi kvartalil Viisnurga aktsia hinda.
  Suurimat käivet tegi börsil Tallinna Vee aktsia, millega kaubeldi 25,5 miljoni krooni väärtuses. Tallinna Vee aktsia hind tõusis 0,4 protsenti ning aktsia maksis 224,06 krooni (14,32 eurot). Tallinna Vesi on kujunemas Merko Ehituse kõrval täiesti arvestatavaks kasvuaktsiaks. Mina arvan, et selle taga on eelkõige välismaiste investorite kvaliteetne baas, kes aktsiale professionaalset analüüsi ja turgu teevad.
  Veefirma aktsiale järgnesid käibe poolest Baltika, Merko Ehituse, Starmani ja Viisnurga aktsiad. Baltika aktsia suutis vastu seista suuremale müügisurvele ega langenud alla
  9 euro taset. Baltika sulgemishind oli 141,13 krooni ehk 9,02 eurot. Päevaga langes aktsia hind siiski 2 protsenti. Väärtpaberi käive ulatus 3,7 miljoni kroonini (238 000 euroni). Merko Ehituse aktsia käive oli 2,1 miljonit krooni (97 000 eurot). Aktsia hind langes 1,1 protsenti ja aktsia maksis 294,16 krooni (18,80 eurot).
  Lisanimekirjas tõusis veel Rakvere Lihakombinaadi aktsia, mis kerkis heade majandustulemuste peale. Rakvere Lihakombinaadi aktsia tõusis 6,5 protsenti ning maksis 40,99 krooni (2,62 eurot). Aktsiaga tehti tehinguid 534 000 krooni väärtuses.
  Börsi kogukäive ulatus 35,4 miljonit kroonini (2,3 miljonit euroni).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüüs: sügis tööstuses võib kujuneda suheliselt ebameeldivaks
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Jaapani Softbank kukkus rekordilise kahjumiga käpuli
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Raadiohommikus: uus konkurentsivalvur, külmad sügistuuled ja kuum debatt
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Raadiohommikus: Tallinna Kaubamaja, Baltic Horizon Fund, muusika idufirma ja mööblisse investeerimine
Millised on kaubandusäri väljavaated sügisel – energiakriis ja tarbijate kindlustunde vähenemine teevad kaupmeestele muret. Kuidas on kõrge inflatsioon mõjutanud kaupmeeste käivet sel suvel? Arendame teemat koos Kaubamaja ASi juhi Erkki Laugusega.
Millised on kaubandusäri väljavaated sügisel – energiakriis ja tarbijate kindlustunde vähenemine teevad kaupmeestele muret. Kuidas on kõrge inflatsioon mõjutanud kaupmeeste käivet sel suvel? Arendame teemat koos Kaubamaja ASi juhi Erkki Laugusega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.