Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nelja kuuga on Tallinna Vesi tõusnud kolmandaks börsifirmaks

  Võrreldes aktsiate esmaemissiooni hinnaga on Tallinna Vee väärtpaber kallinenud enam kui poole võrra.
  Sealjuures ei ole investorite huvi raugenud ka neli kuud pärast börsile minekut. Eile lendasid Tallinna Vee juhatuse esimees Bob Gallienne ja finantsjuht Ian Plenderleith pärast tulemuste esitlemist Londonisse, et tutvustada firmat ka Londoni investoritele. ?Kohtume Londonis kahe päeva jooksul üheksa investoriga, kellest seitse on võimalikud firmasse investeerijad,? ütles Gallienne. Ta lisas, et järgmisel nädalal saadakse Saksamaal Frankfurdis kokku veel viie investorikandidaadiga. Lisaks on teave neist jõudnud ka USAsse. ?Üksikud investorid USAst on Tallinna Vee aktsiate vastu huvi tundnud, aga nende aktsiate ostmisel on tingimused raskemad,? möönis ta.
  Eile teatas Tallinna Vesi, et nende kolmanda kvartali kasum kasvas viiendiku võrra, 55,2 miljoni kroonini. Aasta esimese üheksa kuuga on veefirma teeninud kasumit 132,2 miljonit krooni.
  Ettevõtte käive kasvas kvartaliga mullusega võrreldes 9,4% ning küündis 137,5 miljoni kroonini. Sarnase kiirusega on ettevõtte käive kasvanud kõigi üheksa kuu jooksul, tõustes 440,8 miljoni kroonini.
  Gallienne märkis ettevõtte kvartaliaruandes, et kvartali puhaskasum kasvas tänu tulude kasvule ning tõhusale kulude kontrollile. Ettevõtte juhi sõnul on tänavu tehtud ka senise ajaloo jooksul suurimad investeeringud. Esimese üheksa kuuga on põhivarasse investeeritud 157 miljonit krooni. Aasta lõpuks kavandatud investeeringute maht on veidi üle 200 miljoni krooni. Mullu investeeriti 80 miljoni krooni.
  Hansabank Marketsi analüütik Mihkel Torim märkis, et tulemused vastasid ootustele, kuigi käive oli oodatust 9 ja kasum 11 protsenti madalam. ?Tulemuste allajäämine ootustele oli tingitud kvartaalsest kõikumisest ja ennustatud kasumist pole midagi kaduma läinud,? toonitas Torim. Firma juhtide hinnangule tuginedes peaksid uued veeühendused kajastuma lähimate kvartalite vältel. Torim jättis eile Tallinna Vee aktsia soovituse muutmata, see on ?hoia?, kuid ta tõstis aktsia hinnasihi 219 kroonile. ?Järgmise viie aasta tulud on selgesti nähtavad ja firma on otseselt viidanud soovile suurendada dividende,? ütles ta. Samuti on firma riskitaset senisest madalam.
  ASi Tallinna Vesi juhatuse esimees Bob Gallienne ütles eile Äripäevale, et on vaid aja küsimus, millal börsile jõuavad teised Eesti riigi või omavalitsuste haldusalas olevad firmad.
  ?Tallinna Vee börsile minek peaks neile heaks eeskujuks olema,? ütles ta, märkides, et nende aktsiate esmane avalik müük läks hästi tänu sellele, et Hansapank oli börsilt lahkunud ja inimestel oli käes vaba raha.
  Gallienne lisas, et avalikuks ettevõtteks saamine tuleb riigifirmadele kindlasti kasuks, kuna juhtimine läheb läbipaistvamaks. Börsile sobiksid eelkõige Tallinna Sadam ja Eesti Energia.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüüs: sügis tööstuses võib kujuneda suheliselt ebameeldivaks
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Jaapani Softbank kukkus rekordilise kahjumiga käpuli
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Raadiohommikus: uus konkurentsivalvur, külmad sügistuuled ja kuum debatt
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Euroopa ladude buumile koidab lõpp
Koroonapandeemia ajal tõusid ärikinnisvaras tavapärasest rohkem tähelepanu alla laopinnad, kuid nüüd kannatavad need intressitõusude ja väheneva nõudluse pärast, vahendab Financial Times.
Koroonapandeemia ajal tõusid ärikinnisvaras tavapärasest rohkem tähelepanu alla laopinnad, kuid nüüd kannatavad need intressitõusude ja väheneva nõudluse pärast, vahendab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.