Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Continental Breakfest toidab meeli

  Kolmapäeval algas Tallinnas seniolematu Nu Perfomance Festival üldpealkirjaga ?Con­tinental Breakfest?, mis viib vaataja uitama teatri, kujutava- ja performance?i-kunsti, (pop)muusika ning kaasaegse tantsu vahemaastikele.
  ?See on defineerimatu, amorf­ne ning dünaamiline ala, kus põimuvad erinevad arusaamad kultuurist, kultuuriliikidest ja tehnikatest. Tekivad hübriidsed vormid ning luuakse uusi autoripositsioone,? kirjutab ürituse tutvustuses Tallinna Kunstihoone kuraator Anders Härm.
  ?Etendused peaks pakkuma huvi kõigile avatud mõtte ja silmaringiga inimestele,? ütles Kanuti Gildi Saali kuraator Priit Raud, üks ürituse korraldajaid. Tema sõnul manavad etendused vaataja silme ette pilte elu erinevatest keerdkäikudest ning kasutavad selleks kunstivormi, mis ühendab endas ?jumal teab mitut tavapärast kunstiliiki?. Isegi professor Kim Veltmani maailmaklassi loeng erineb tema hinnangul tavalisest, sest kasutusel on väga palju visuaalset näidismaterjali.
  Festivalil esinevad kunstnikud on äärmiselt erineva taustaga, kuid kõik on kandnud oma loomingulise tegevuse mitmele väljale ja laenavad oma töömeetodid erinevatest tööriistakastidest.
  Seekord on korraldajad tõsisemalt mõelnud ka otse töölt tulevale külastajale ja tema võib-olla korisema kippuvale kõhule. Nimelt saab Kanuti Gildi saali baarist osta Continental Breakfesti omletti, et enne vaimu toitmist ka maine nälg kustutada.
  NU Performance Festivali korraldavad üheskoos Tallinna Kunstihoone ja Kanuti Gildi Saal. Ürituse põhirõhk on asetatud Kanuti Gildi Saalile, kuid väiksemad satelliitüritused toimuvad ka Tallinna Kunstihoones ja Tallinna Linnagaleriis ning kindlasti kanduvad mitmed performance?id juba oma iseloomu tõttu üle ka mujale Tallinna linnaruumi.
  Continental Breakfast on ühtlasi ka üleeuroopaline erinevate kultuuriinstitutsioonide foorum, mis loodi 2003. aastal Veneetsias. Sama nime all korraldatakse 2004. aasta sügisest kuni 2006. aastani erinevaid üritusi Euroopa linnades. NU Performance Festival on Tallinna üritus Continental Breakfasti võrgustiku raames.
  Autor: Ülle Hallik
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Väike-Maarja suurim maja leidis ostja
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.