• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Galakontsert ilusate laulude meistritelt

  Homme saab Estonia kontserdisaalis kuulda kauni laulu parimaid näiteid, kui dirigent Andres Mustoneni lavapartneriteks on kaks võluvat itaallannat ? sopran Cristina Barbieri ja metsosopran Gabriella Colecchia.
  Andres Mustonen üllatab ikka ja jälle oma laia haarde ja uute, huvitavate kooslustega. Tema spontaanne ja elav musitseerimine köidab nii meie oma muusikuid kui ka värvikaid artiste mujalt.
  Sopran Cristina Barbieri võitis 1992. aastal Luciano Pavarotti nimelise rahvusvahelise vokalistide konkursi Philadelphias. 1994. aastal oli ta parimate hulgas Placido Domingo ?Operalia? konkursil Mexico Citys.
  Barbieri on laulnud kandvaid sopranipartiisid kõikjal Itaalias, aga ka Monte Carlo, Philadelphia ja Baltimore?i Ooperites, Vallooni Kuninglikus Ooperis, Reimsi Grand Operas, Walesi Rahvusooperis Cardiffis, kontsertettekannetel Müncheni Filharmoonikutega ja Concertgebouw-orkestriga.
  Metsosopran Gabriella Colecchia teed juhtivatesse ooperiteatritesse sillutasid võidud selsamal Luciano Pavarotti nimelisel konkursi Philadelphias (1995) ning rahvusvahelisel Toti dal Monte nimelisel konkursil Trevisos (1996). 1996. aastal autasustasid Luciano Pavarotti ja Claudio Abbado teda ?Amadeuse? preemiaga ning 2004. aastal pälvis ta ?Gigli? auhinna Beniaminio Gigli Ühingu poolt. Gabriella Colecchia on suurepärane 19. sajandi muusika interpreet, kuid laulnud ka mitmes 20. sajandi ooperis.
  Naapollanna ja mitmekülgse artistina on ta muu hulgas pühendunud naapoli muusikale. Ta on esinenud Genua, Napoli, Palermo, Padua jt itaalia teatrites, samuti Monte Carlo Ooperis, Dresdeni Semperoperis, Viini kammerooperis, Wexfordi festivalil. Colecchia on plaadistanud koos Londoni Filharmoonikutega ning avaldanud ka soolo-d?ässiplaadi.
  Koos Pärnu Linnaorkestriga esitavad itaallannad graatsilisi meloodiaid itaalia bel canto ehk ilusa laulu meistreilt. Rossini, Donizetti, Bellini, Verdi, Mascagni ja Puccini ooperimuusika kõrval kõlavad ka mõned tuntud itaalia laulud Caruso ja Pavarotti repertuaarist.
  Autor: Kersti Inno
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.