3. november 2005 kell 22:00

Galakontsert ilusate laulude meistritelt

Homme saab Estonia kontserdisaalis kuulda kauni laulu parimaid näiteid, kui dirigent Andres Mustoneni lavapartneriteks on kaks võluvat itaallannat ? sopran Cristina Barbieri ja metsosopran Gabriella Colecchia.

Andres Mustonen üllatab ikka ja jälle oma laia haarde ja uute, huvitavate kooslustega. Tema spontaanne ja elav musitseerimine köidab nii meie oma muusikuid kui ka värvikaid artiste mujalt.

Sopran Cristina Barbieri võitis 1992. aastal Luciano Pavarotti nimelise rahvusvahelise vokalistide konkursi Philadelphias. 1994. aastal oli ta parimate hulgas Placido Domingo ?Operalia? konkursil Mexico Citys.

Barbieri on laulnud kandvaid sopranipartiisid kõikjal Itaalias, aga ka Monte Carlo, Philadelphia ja Baltimore?i Ooperites, Vallooni Kuninglikus Ooperis, Reimsi Grand Operas, Walesi Rahvusooperis Cardiffis, kontsertettekannetel Müncheni Filharmoonikutega ja Concertgebouw-orkestriga.

Metsosopran Gabriella Colecchia teed juhtivatesse ooperiteatritesse sillutasid võidud selsamal Luciano Pavarotti nimelisel konkursi Philadelphias (1995) ning rahvusvahelisel Toti dal Monte nimelisel konkursil Trevisos (1996). 1996. aastal autasustasid Luciano Pavarotti ja Claudio Abbado teda ?Amadeuse? preemiaga ning 2004. aastal pälvis ta ?Gigli? auhinna Beniaminio Gigli Ühingu poolt. Gabriella Colecchia on suurepärane 19. sajandi muusika interpreet, kuid laulnud ka mitmes 20. sajandi ooperis.

Naapollanna ja mitmekülgse artistina on ta muu hulgas pühendunud naapoli muusikale. Ta on esinenud Genua, Napoli, Palermo, Padua jt itaalia teatrites, samuti Monte Carlo Ooperis, Dresdeni Semperoperis, Viini kammerooperis, Wexfordi festivalil. Colecchia on plaadistanud koos Londoni Filharmoonikutega ning avaldanud ka soolo-d?ässiplaadi.

Koos Pärnu Linnaorkestriga esitavad itaallannad graatsilisi meloodiaid itaalia bel canto ehk ilusa laulu meistreilt. Rossini, Donizetti, Bellini, Verdi, Mascagni ja Puccini ooperimuusika kõrval kõlavad ka mõned tuntud itaalia laulud Caruso ja Pavarotti repertuaarist.

Autor: Kersti Inno

Hetkel kuum