Teet Reier • 6. november 2005 kell 22:00

Maja Herne tänaval saab ligi kaheksa miljoniga

Olen ka ise kunagi korterit otsides leidnud sellise kolmekümnendate lõpust pärit puitmaja, millest pool oli müüki pandud. Kuigi toad olid väikesed ja pinda vähe, oli majal hea asukoht ja suur krunt õuna- ja marjaaiaga. Otsustamisel aga sai lõpuks määravaks ikkagi see, et kui müügil olev pool nägi uue katuse ja akendega päris kobe välja, siis teine majapool oma eterniitkatuse ja luitunud seinte-akendega oli üpris masendav.

Kogu selle sissejuhatusega tahtsin ma jõuda tänase kinnisvaraleiuni, milleks on kolmekordne renoveeritav maja Tallinnas Herne ja Magasini tänava nurgal. Paar aastat tagasi viis mu kodutee tihti sellest majast mööda ja hea oli jälgida kogu renoveerimise ja ümberehituse käiku.

Kui ümberringi valmisid uued majad ja renoveeriti vanu, siis meie vaadeldav maja edenes vaikselt ja pikkamööda, kuni ühel päeval avastasin, et välisvooder, mida vahetati, õigemini mis koos lisasoojustusega vanale laudisele kinnitati, ei katagi tervet maja. Üks teise korruse korteriosa oli sellest uuendusest puutumata jäänud.

Ja sellise ilmega ta seisma jäigi, kuni tänavu suvel murti ka selle viimase korteri vastupanu. Maja on nüüd tervik, kuigi viimati pandud voodrilaud pisut teist karva on kui ülejäänud, aga eks aeg ka selle samasse tooni pleegitab. Kas see juhtub selleks ajaks, kui 7,6 miljoni krooniga müügil olev maja omale uue omaniku leiab, on ilmselt raske ennustada.

Hetkel kuum