7. november 2005 kell 11:48

Berlusconi tahab maksustada tekstisõnumid

Itaalia peaminister Silvio Berlusconi ärritab itaallasi plaaniga maksustada mobiiltelefonide tekstisõnumid, vahendab Bloomberg.

Valitsus on teinud ettepaneku maksustada kõik tekstisõnumid ühe eurosendi suuruse maksuga, mis tooks riigile hinnanguliselt sisse 300 miljonit eurot. Seda raha vajab rahahädas Itaalia valitsus eelarvedefitsiidi vähendamiseks, mis oktoobris küündis 66,9 miljardile eurole.

Itaalias, kus mobiiltelefone on rohkem kui elanikke, on ettepanek tekitanud palju pahameelt. ?Saadan tekstisõnumeid, et säästa raha ja nüüd tahavad nad ka selle maksustada,? ütles Bloombergile Rooma tehnikatudeng Piero Azzari. ?Selle riigi poliitikud leiavad lõpmatult võimalusi, kuidas sind nagu sidrunit tühjaks pigistada.?

Itaalia suurima sidefirma Telecom Italia SpA juht Marco Tronchetti Provera nimetas valitsuse eelnõu ?idiootsuseks?.

Hetkel kuum