Raivo Sormunen • 7. november 2005 kell 22:00

Warren Buffett teenis nelja aasta väikseima kvartalikasumi

Orkaanide Katrina ja Rita tõttu said investeerimiskompaniile kuuluvad kindlustusseltsid kahjunõudeid ligi 3 miljardi dollari eest ja kokku said seltsid perioodi pealt kahjumit 1,17 miljardit dollarit, kirjutas uudisteagentuur AFX

Kui Buffett on aastaid spekuleerinud, et USA väliskaubanduse defitsiit nõrgendab dollarit, siis nüüd ta selles enam nii kindel ei ole. Viimases kvartalis vähendas ta oma valuuta-forward?ite positsioone 21,5 miljardilt 16,5 miljardile dollarile.

Aastatel 2002?2004 teenis Buffett valuutakursside muutustelt 2,96 miljardit dollarit kasumit. 2005. aasta esimesel poolel tuli Berkshire?il aga kursimuutustest vastu võtta 926 miljoni dollari suurune maksude-eelne kahjum.

Kolmandas kvartalis jõuti valuutadega spekuleerimisel taas väiksesse kasumisse (29 miljoni dollarit), hoolimata sellest, et juunis käis dollar maailma kuue peamise valuuta suhtes viimase kolmeteist kuu kõrgeimal tasemel.

?Ma ei suuda mõista, kuidas ta valuutakursi kõikumisest kasumit teenis,? ütles uudisteagentuurile Bloomberg Chris Melendez Tempest Asset Management valuutariskifondist. ?Kanada dollar on vahepeal märkimisväärselt tugevnenud. Küllap tal oli siis neid.?

?Võib arvata, et ta sulges oma valuutapositsioone, mil dollar oli nõrk,? arvas Gardner Russo & Gardner in Lancasteri partner ja ühtlasi investeerimisfondi Berkshire aktsionär Tom Russo.

Hetkel kuum