Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi pankade aktsiad tipus

  Eile tõusid nelja Rootsi suurpanga aktsiad rekordtasemele. Kella 17ks ei suutnud aga ükski nendest tippmarki säilitada ning Hansapanga omaniku Swedbanki aktsia jõudis suisa miinusesse.
  Mis siis lennutas aktsiad üles? Head kolmanda kvartali tulemused. Suurimat kasumikasvu näitas Swedbank (37%), järgnesid võrdselt 29%ga Handelsbanken ja Nordea ning 27%ga SEB. Suurima kasumi tõi ära Nordea (5,3 mld Rootsi krooni), järgnesid Swedbank 4,2 miljardi, Handelsbanken 2,9 miljardi ja SEB 2,2 miljardiga.
  Huvipakkuv on see, et SEB ja Swedbank on väärt peaaegu ühepalju (Swedbank 107 mld Rootsi krooni, SEB 108 mld Rootsi krooni). Handelsbanken on nendest suurem (123,5 mld Rootsi krooni). Põhjamaade suurim pank on 217 mld Rootsi krooniga Nordea. Rootsi pankade aktsiad on odavad ? nende ostmist tasuks kaaluda. Swedbanki hinna/kasumi suhe on 9,1, Nordeal 10,6, Handelsbankenil 11,9 ja SEB-l 12,4. Pankade puhul armastatakse vaadata hinna ja raamatupidamisväärtuse suhet. Selle alusel on odavaim Nordea, järgnevad SEB, Handelsbanken ja kalleim on Swedbank.
  Aastaga on enim tõusnud Swedbanki aktsia (37%), järgnevad SEB (32%), Nordea (30%) ja Handelsbanken (22%). Rootsi pangandusturus on kõige rohkem kinni Handelsbanken. Ka Swedbank on tugevalt kinni Rootsi turus, lisaks ka Hansapanga kaudu Balti turgudel ja tulevikus Venemaal. Nordea on kogu Skandinaavias tegutsev pank, mis tegutseb ka Balti turgudel. SEB tegevushaare on veelgi laiem, lisaks Skandinaavia kuvandile tegutseb pank aktiivselt Ida-Euroopas, aga ka Saksamaal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturg tõusis neljandat nädalat järjest
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Keskerakonna esimehena jätkab Jüri Ratas Aseesimehed Kõlvart, Kiik, Karilaid, Toom
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Sõjast põgenenud ukrainlased kohtusid Eesti IT-kooli katsel: "Boltist räägitakse meil majandustunnis!"
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.