Indrek Kald • 10. november 2005 kell 22:00

Turismiuudised

Järgmise aasta jaanuaris hakkab odavlennufirma Ryanair lendama Riia ja Dublini vahet. Uudise teeb huvitavaks see, et samal liinil konkureerivad juba SASi gruppi kuuluv airBaltic ning iirlaste Aer Lingus. Viimased alustasid reisijatevedu sel liinil tänavu septembri lõpus, lennukiks Airbus 320. Praeguse seisuga lubab Rynair pakkuda Läti ja Iirimaa vahel lennuvõimalusi tunduvalt odavamalt kui kaks konkurenti.

Aer Lingus lendab Riia ja Dublini vahet kolm korda nädalas, airBaltic igal päeval. Ka Ryanair hindab liini potentsiaali piisavaks, et lennata seitse päeva nädalas. Ryanari uue liini tutvustushinnad algavad kümnest eurost ühe suuna eest, lisanduvad lennujaamatasud. Aer Lingus ja airBaltic on esialgu kordades kallimad.

Ryanair hakkas Riiga lendama eelmise aasta lõpus ja pakub lõunanaabritele lennuühendust kuue Euroopa linnaga.

Uus liin on eeskätt kasulik pärnakatele ja Lõuna-Eesti elanikele, kel on sama pikk maa nii Tallinna kui ka Riia lennujaama sõitmiseks.

Puhkusesihtkohtadele spetsialiseerunud Soome lennufirma Air Finland alustab esmaspäeval lende Helsingist Bangkokki. Lennud on hooajalised ja kestavad järgmise aasta 4. aprillini, teatab reisiportaal trip.ee.

219kohaline Boeing 757-200 lendab Tai pealinna esmaspäeviti. Lend väljub Helsingist tund enne südaööd, vahemaandumine tehakse varahommikul Omaani pealinnas Masqatis. Tagasi Helsingisse jõuab Bangkoki-lennuk kell neli öösel.

Edasi-tagasi pilet maksab 895 eurot ehk 14 000 krooni. Teised lennukompaniid pakuvad samas mitu tuhat krooni soodsamaid võimalusi Taisse lendamiseks. Ka Finnair lendab samal marsruudil, kuid ilma vahemaandumiseta.

Hetkel kuum