Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Autot tasub tankida nädalavahetusel

  ?Küll ma olen ennast kirunud, olen ostnud just päev varem paagi täis ja järgmisel päeval on hind langenud. See on nii, et bensiini hind langeb just enne nädalavahetust,? tõdes reedel Nestes tankinud noormees. Kahe kanistriga bensiini varunud noormees tegi juba mitmendat tiiru. Esimese reisi tegi reede varahommikul kella kolme ajal, kui hind tablool langes, ja järgmine bensiinireis oli juba päeval. ?Olen pannud tähele, et hindu langetatakse just puhkepäevade eel, see on nagu mingi seaduspärasus,? ütleb ka tankimas käinud Heiki Laan.
  ?Vahel on üllatav küll hindade paaripäevane üles-alla kõikumine. Pole osanud seda nädalavahetusega seostada,? sõnas reedel Chryslerit tankinud Heiki Lumiraid.
  Äripäeva analüütiku Tõnis Oja tähelepanekute järgi on Neste nädalavahetuste hinnalangetuste kampaaniad kestnud juba mitu aastat. ?Tõsi ta on, mõnel perioodil on need kampaaniad järjepidevamad ning mõnel perioodil juhuslikumad, mistõttu ei pruugi tavainimesed seda märgata. Kuna olen ise pea kümmekond aastat bensiini hinda jälginud, on mul tekkinud veendumus, et nädalavahetuse hinnalangetused on Neste Eesti turundusstrateegia üks osa.?
  Oja sõnul püüab ta ise tankida nädalavahetustel. ?Kui nafta hind on tõusutrendis, püüan täita paagi pühapäeva õhtul ehk pärast seda, kui nädalavahetuse sõidud on tehtud. Muidu võib tabada kaks hinnatõusu, esimene esmaspäeva hommikul neljapäevasele hinnale tagasi ja päev-kaks hiljem veel, sest nn maailmaturu hind on pannud kütusefirmasid jaehinda tõstma.?
  Reedel hinnaalandusega alustanud Neste Eesti juhi Indrek Kaju sõnul on hinna kõikumised tingitud kohalikust konkurentsist ja nende sattumine nädalavahetustele on paljuski juhuslik.
  Kaju sõnul on hindu langetatud ka teistel nädalapäevadel ning suured langused pole olnud nädalavahetustel.
  Eesti Statoili juhi Helle Kirsi sõnul sõltub kütuste jaehind Eesti turul neljast peamisest mõjurist: toodete sisseostuhind, riigi maksumäär toodetele, USA dollari valuutakurss krooni suhtes ning konkurents kohalikul turul.
  ?Mõned päevad kestva soodsama jaehinna kehtestamine on otseselt seotud hinnakonkurentsiga Eesti jaeturul. Nädalavahetusele langev ajutine hinnalangetamine on suunatud pigem eratarbijale, kellel nädalavahetusel liikumist rohkem kui ettevõtetel,? sõnab ta.
  ?Võib-olla on hinnalangused lihtsalt sattunud nädala lõpu peale, sest jälgitakse ikka nädala trendi ja reedel tehakse otsus ära,? selgitab Alexela jaemüügijuht Aivar Räim. ?Kui ikka kaks jaama on ühel ristmikul, siis paraku pole ikka võimalik müüa teistmoodi kui naaber. Ostjatel on see muidugi kasulik, aga meil tuleb hinda korrigeerida sõltumata sisseostuhinna odavnemisest või kallinemisest. Puhtalt sisemine konkurents,? tõdeb Räim.
  Hydro Texaco Eesti juhi Olavi Maaringu sõnul pole viimasel ajal suuri nädalavahetuse hinnalangetusi olnud ja kõikumised on tingitud maailmaturu hindadest. ?Kampaania, mis Neste nädalavahetusel algatas, ja millega meie kaasa läksime, selliseid pole viimasel ajal olnud,? sõnas Maaring.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Balti aktsiaturud võtsid pangaaktsiate mõjul kolmapäeval suuna allapoole
Balti aktsiaindeks kolmapäeval langes, kui viimaste päevade vedurid tulid hinnas allapoole. Langus oli põhjustatud Euroopa aktsiaturgude langusest ning sellest, et viimase kuu aja hinnaralli on investoreid pannud küsima, kas selline hinnatõus saab veel jätkuda, arvestades üldist majanduse olukorda?
Balti aktsiaindeks kolmapäeval langes, kui viimaste päevade vedurid tulid hinnas allapoole. Langus oli põhjustatud Euroopa aktsiaturgude langusest ning sellest, et viimase kuu aja hinnaralli on investoreid pannud küsima, kas selline hinnatõus saab veel jätkuda, arvestades üldist majanduse olukorda?
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.