Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Merko endiselt ehitusfirmade eesotsas

  Riigi suurim ehitusfirma Merko säilitas liidripositsiooni ehitusturul ka aasta kolmandas kvartalis ning saavutas 1,2 miljardi krooni suuruse käive, mis on ligi 50 protsenti rohkem kui eelmisel aastal. Veel rohkem suurenes ettevõtte kasum, mis kahekordistus 149 miljonile kroonile. Merkost ei soovinud keegi lisaks börsiteatele tulemusi kommenteerida, küll aga tegi seda Hansabank Marketsi analüütik Sander Danil. ?Esmapilgul on tulemused päris tugevad,? sõnas ta ning lisas, et selle põhjus võib olla arendustegevus Lätis ja Leedus. Kasumi kohta sõnas Danil, et see sisaldab eripärasusi ? näiteks mittevajalikke kinnistute müük.
  Varem on Merko nõukogu esimees Toomas Annus öelnud, et firma eesmärk on teha sama suurt käivet, kui on Hansapanga kasum. Kolmandas kvartalis on ettevõte selle nüüd saavutanud, nimelt oli Hansapanga kvartalikasum miljard krooni, nagu ka Merko käive.
  Teised suuremad ehitusfirmad ei soostunud reedel oma tulemusi avalikustama, kellel keelas seda emafirma poliitika, kellel polnud tulemused kokku arvutatud. Küll iseloomustati kolmandat kvartalit ja esimest üheksat kuud kui rasket aega.
  ?Kohutav tööjõupuudus,? rääkis NCC Ehituse juht Toomas Aak ning lisas, et koos sellega kaasneb hinnatõus nii tööjõu kui ka alltöömaterjali puhul.? See omakorda mõjutab juba lõpptoodangu hinda,? täpsustas ta. Oma firma tulemuste kohta ütles Aak, et aasta lõpuks tuleb kasum suurem, kui alguses oodatud. Võrreldes eelmise aastaga tuleb käive aga natuke kehvem, sest siis oli palju töid Ülemiste keskuses. Ühe murena nimetas Aak spekulante. ?Tõsine probleem, kuidas saada spekulantide teenitud raha endale,? ütles ta.
  Samuti ei tahtnud oma tulemusi avalikustada Koger ja Partnerite omanik ja uus juht Andres Koger. Siiski tõi ta välja, et põhiline probleem oli tööjõu äravool, mistõttu ei tulnud just parim kvartal. ?Arvan, et kõigil on märksõna sama,? sõnas ta tööjõupuuduse kohta.
  Skanska EMV juhi Jaanus Otsa sõnul pole puudus mitte ainult inimestest, vaid ka materjalist. Aeg, mil ressursse oli rohkem kui ehitusobjekte, on Otsa sõnul minevik. Mõnest projektist peab seetõttu loobuma. Formaalseid pakkumisi enam teha mõtet pole. ?Tuleb keskenduda pakkumistele, kus võiduvõimalused suuremad,? sõnas ta. Firma tulemused langevad Otsa sõnul kokku sellega, mida oli plaanitud.
  Skanska sattus tänavu sügisel täbarasse olukorda, kui kaotas sadakond töötajat. Selle tulemusena hilines Tartu Kaubamaja avamine.
  Autor: Gert D. Hankewitz
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
4000eurosele elektrile pole häid vabandusi. Tegutsegem!
Nord Pooli pakkumiste esitamise ja aktsepteerimiste süsteem tuleb väga kriitilise pilguga üle vaadata, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nord Pooli pakkumiste esitamise ja aktsepteerimiste süsteem tuleb väga kriitilise pilguga üle vaadata, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kansas City Föderaalreservi juht: intresside tõstmine peatub alles siis, kui oleme veendunud inflatsiooni allapoole tulemises
Kansas City Föderaalreservi juht Esther George ütles neljapäeval peetud kõnes, et intresside tõstmine peatub alles siis, kui ollakse täielikult veendunud, et inflatsiooninumber tuleb allapoole.
Kansas City Föderaalreservi juht Esther George ütles neljapäeval peetud kõnes, et intresside tõstmine peatub alles siis, kui ollakse täielikult veendunud, et inflatsiooninumber tuleb allapoole.
Reaalajas börsiinfo
Bigbank: majanduses pole midagi seisma jäänud
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Sündmused Ukraina tuumajaama lähistel Eestile kiirgusohtu ei kujuta
Keskkonnaamet teatas, et jälgib kiirguse taset Eestis ööpäevaringselt ning kiirgustase Eestis ja lähiriikides püsib stabiilne.
Keskkonnaamet teatas, et jälgib kiirguse taset Eestis ööpäevaringselt ning kiirgustase Eestis ja lähiriikides püsib stabiilne.
Haapsalu linnapea loodab raudtee jaoks raha saada ikkagi taasterahastust
Plaan on valitsusele ja Euroopa Komisjonile selgitada, et raudtee ehitamine ei kalline, kirjutab pressiteates Haapsalu linnapea Urmas Sukles.
Plaan on valitsusele ja Euroopa Komisjonile selgitada, et raudtee ehitamine ei kalline, kirjutab pressiteates Haapsalu linnapea Urmas Sukles.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.