Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jäätmete liigiti kogumine on paras taak

  Olmejäätmete liigiti kogumise idee peaks iseenesest seisnema selles, et prügi tekitamise ja selle äravedamise eest vähem maksta. Loomulikult seostab teadlik kodanik selle tegevuse ka keskkonnahoiuga ? mida rohkem jäätmeid õnnestub taaskasutusse suunata, seda puhtam saab olema ka meie ümbruskond.
  Paberil või näiteks Prügihundi internetiportaalis võib see sedasi ka välja näha. Tegelikult ei aita kodune jäätmete sorteerimine karvavõrdki jäätmeveole kuluvat osa pere-eelarves vähendada.
  Selleks, et näiteks vanapaberit muust sodist eraldi koguda, tuleb prügifirmalt rentida eraldi konteiner. Võidakse ju öelda, et tänu sellele väheneb muu olmeprügi kogus ja segajäätmete konteinerit võiks harvemini tühjendada, aga siin astubki mängu jäätmekäitlusettevõtete diktaat. Nimelt on vähemalt Tallinna nelja suurema prügifirma ? Ragn-Sellsi, Cleanaway, Vaania ja Adelani ? veolepingute tingimustes enam-vähem sarnaselt kirjas, et kui klient soovib konteinerit rentida, peab ta tellima selle tühjenduse vähemalt kahel korral kuus. Ja nii tulebki prügiauto sinu konteinerit tühjaks kallama, sõltumata sellest, on see poolenisti või kuhjaga täis.
  Loomulikult ? kliendi vabadus on tellida prügivedu ka harvemini, ent siis tuleb konteiner välja osta, näiteks 0,6 m3 mahutava plastikkonteineri hind on umbes 1700 krooni kandis.
  Kui linnaisad tahavad linna puhtana hoida, siis aitaks suurema arvu üldkasutatavate konteinerite paigutamine elurajoonidesse, kuhu segajäätmete kõrval saab eraldi panna klaasi, paberit, patareisid jmt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
USA aktsiaturg langes peale viiepäevast tõusu
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.