Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ärivalve muudab ettevõtte ja selle lähiümbruse turvalisemaks

  Ärivalve raames teevad ühe regiooni ettevõtted omavahel ning kohaliku omavalitsuse ja piirkondliku politseiga koostööd. Ühiselt jõutakse rohkem teatud piirkonna turvalisust tõsta kui igaüks eraldi tegutsedes.
  Kaheaastase tegevusaja jooksul on Tallinnas loodud neli ärivalve piirkonda ehk sektorit. Esimene sektor on küll tegevuse lõpetanud, põhiliselt sektorisse kuulunud firmade kolimise tõttu. Kõik sektorid on loodud ja tegutsevad Tallinna vanalinnas.
  Ärivalve projektijuhi Anne-­­Lii Rello sõnul on lähiaegadel käivitumas uus naabrivalve sektor ühes Tallinna suures ostukeskuses.
  Ettevõtte jaoks on ärivalve sektoriga liitumine lihtne ning väikeste kuludega ettevõtmine. Nii liitumistasu kui ka aastamaks on sada krooni. Koostöö on kasulik kõigile. Ettevõtted ja politsei saavad kergelt vahetada informatsiooni ning kaardistada tuntud kurikaelte liikumist. Sektorites on olemas fotodega, kuid ilma isikuandmeteta, poevaraste TOP 30, mille abil saab ka uuele töötajale ?tutvustada? inimesi, keda ei tasu ettevõttesse sisse lasta.
  ?Meile endale tundub, et ärivalvega liitunud ettevõtetes on viimase aastaga tõusnud nii omanike kui ka teenindajate teadlikkus turvalisuse teemadest ja sellest, kuidas ennast ja ka klienti kaitsta,? kommenteerib Rello.
  Politseile on ärivalvest olnud palju abi. Koostöö politsei, MTÜ Eesti Naabrivalve ja ärivalve sektorite liikmete vahel on suhteliselt tihe ja väga hea, kinnitab vanalinna piirkonna vanemkonstaabel Lenne Kask.
  Tänu ärivalve sektoritele on politsei kurjategijaid kaardistanud ? kes, millal ja kellega koos liigub, mis aeg on nende jaoks tipptund jms.
  ?Politseile antakse üha julgemini teada äride poolt, kus ja millal peaks olema politseipatrulli näha ja mida võiks ja saaks paremini teha,? lisab Kask.
  Kiika Kööki nime all opereeriva OÜ Köögikaubad juhatuse liige Anne-Pii Saare näeb ärivalve sektoriga liitumises selget kasu, kuigi konkreetseid võrreldavaid numbreid tal pole. 2004. aastal varastati poest tunduvalt rohkem kui sel aastal. Pärast liitumist oleme selgeks õppinud hulga nippe, et varastamist raskemaks muuta, lisab ta.
  Näiteks on Kiika Kööki poes varaste lemmikutes, luuportselanist kruusides pärlid. Iga kord, kui võetakse riiulist kruus, on see hästi kosta.
  ?Ärivalve on minu meelest igati tänuväärt asi. Võib-olla kõige rohkem sellepärast, et me ei tunne end enam üksi varaste vastu.? selgitab Saare.
  Autor: Alar Pardla
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Balti aktsiaturud võtsid pangaaktsiate mõjul kolmapäeval suuna allapoole
Balti aktsiaindeks kolmapäeval langes, kui viimaste päevade vedurid tulid hinnas allapoole. Langus oli põhjustatud Euroopa aktsiaturgude langusest ning sellest, et viimase kuu aja hinnaralli on investoreid pannud küsima, kas selline hinnatõus saab veel jätkuda, arvestades üldist majanduse olukorda?
Balti aktsiaindeks kolmapäeval langes, kui viimaste päevade vedurid tulid hinnas allapoole. Langus oli põhjustatud Euroopa aktsiaturgude langusest ning sellest, et viimase kuu aja hinnaralli on investoreid pannud küsima, kas selline hinnatõus saab veel jätkuda, arvestades üldist majanduse olukorda?
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.