• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnu Linavabriku käive ja kasum vähenesid

  ?Eelmisel majandusaastal lõpetasime uue ketrusvabriku ja tootmise poole pealt oli aasta hea,? sõnas linavabriku juhataja Arvo Villmann. ?Pärnusse on investeeritud 300 miljonit krooni, aga seda mitte eelmisel aastal, vaid kokku.?
  Pärnu Linavabrik tegi 2004/2005. majandusaasta jooksul 392 mln krooni käivet ning teenis 89 mln krooni kasumit. Sellele eelnenud majandusaastal teeniti 417miljonilise käibe juures 93 miljonit kasumit.
  Linavabriku majandusaasta aruandes seisab, et peamiselt suurenesid kangaste tootmise mahud.
  ?Põhjus, miks hind vähenes, on jätkuvalt Hiina linatööstuse jõuline mahtude kasv, mis surub alla linase lõnga hinnad ja sellest tingituna ka lõpptoodangu hinnad,? kirjutab Villmann ka ettevõtte tegevusaruandes.
  Pärnu Linavabrik on käibe poolest suuruselt kolmas tekstiilitööstus Eestis. Ettevõtte omanikuks on Iiri päritolu W.F.B. Baird & Co Ltd, kellele eksporditakse suurem osa Pärnus valmistatud linatoodetest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
Kinnisvaraarendaja: oleks tore, kui palgad kasvaksid veelgi kiiremini
Kinnisvara hinnatõus peegeldab Eesti inimeste jõukust ja poleks ka hullu, kui Tallinna uue korteri ruutmeetri hind jõuaks 10 000 euroni, ütles lähiaastatel börsile minna plaaniva kinnisvaraarendaja Liveni üks omanik Andero Laur.
Kinnisvara hinnatõus peegeldab Eesti inimeste jõukust ja poleks ka hullu, kui Tallinna uue korteri ruutmeetri hind jõuaks 10 000 euroni, ütles lähiaastatel börsile minna plaaniva kinnisvaraarendaja Liveni üks omanik Andero Laur.