Liis Kängsepp • 17. november 2005 kell 22:00

Pärnu Linavabriku käive ja kasum vähenesid

?Eelmisel majandusaastal lõpetasime uue ketrusvabriku ja tootmise poole pealt oli aasta hea,? sõnas linavabriku juhataja Arvo Villmann. ?Pärnusse on investeeritud 300 miljonit krooni, aga seda mitte eelmisel aastal, vaid kokku.?

Pärnu Linavabrik tegi 2004/2005. majandusaasta jooksul 392 mln krooni käivet ning teenis 89 mln krooni kasumit. Sellele eelnenud majandusaastal teeniti 417miljonilise käibe juures 93 miljonit kasumit.

Linavabriku majandusaasta aruandes seisab, et peamiselt suurenesid kangaste tootmise mahud.

?Põhjus, miks hind vähenes, on jätkuvalt Hiina linatööstuse jõuline mahtude kasv, mis surub alla linase lõnga hinnad ja sellest tingituna ka lõpptoodangu hinnad,? kirjutab Villmann ka ettevõtte tegevusaruandes.

Pärnu Linavabrik on käibe poolest suuruselt kolmas tekstiilitööstus Eestis. Ettevõtte omanikuks on Iiri päritolu W.F.B. Baird & Co Ltd, kellele eksporditakse suurem osa Pärnus valmistatud linatoodetest.

Hetkel kuum