• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nafta hind tegi suure kahepäevase tõusu

  Nafta hind New Yorgi kaubabörsil tegi eile ja üleeile läbi oma suurima kahepäevase tõusu viimase kahe kuu jooksul. Samas tõusis ka kütteõli hind.
  Toornafta hind tõusis eilse kauplemise käigus New Yorgis päevasiseselt 1,9 protsenti, makstes 58,79 dollarit barrel. Käesoleva nädala esimese kahe päevaga tegi hind 4,6protsendilise hüppe, mis on suurim selline tõus 20. septembrist alates.
  Brenti segu hind Londonis tõusis 2 protsenti, makstes 56,45 dollarit. Nymexil kaubeldava kütteõli hind tõusis 1,7 protsenti ning see maksis 1,738 dollarit gallon (6,14 krooni liiter).
  Kütuste hinnad on läinud tõusule külma talve tõttu USA kirdeosas. See piirkond kulutab 80 protsenti riigis tarbitavast kütteõlist. Ilmaennustaja Weather Derivatives prognoosib, et nõudlus kütteõli järele on järgmisel jooksval nädalal kolmandiku võrra tavapärasest kõrgem. ?Palju on ostmist ja see on seotud ilmaga ning lähenevate tänupühadega,? ütles finantsuudisteagentuurile Bloomberg Informa Global Marketsi analüütik Peter Luxton.
  Tavapärasest külmema temperatuuri tõttu võib Michiganis ja New Yorgi lääneosas sadada ka lund. Külmemat ilma prognoositakse Euroopaski, kus Suurbritannia hüdro- ja meteoroloogiateenistus on hoiatanud võimaliku tormi eest. Tavapärasest külmemat ilma oodatakse ka Saksamaale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.