Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suurem remont enne müüki on küsitava väärtusega investeering

  Korterit ostes või müües tuleb peale asukoha ja korteri üldise seisukorra arvestada väga paljude erinevate teguritega.
  Kogemus näitab, et lõplikku hinda mõjutavad näiteks vaade, trepikoja seisukord, ühistu olemasolu ning parkimiskoha olemasolu.
  Igal inimesel on oma arvamus, erinev maitse ja standardid. Samas aga tuleb teada, et igal kinnisvaraobjektil (korteril, majal jne) on kolm-neli põhilist tegurit, mis kõige enam mõjutavad selle maksumust. Oluline on teada neid ja nende mõju kinnisvarahinnale. Väga raske on välja tuua, et mis on standardid, sest ostjad on nii erinevad: ühele mõjub üks tegur positiivselt ja teisele negatiivselt.
  Üha enam on korterite hinda mõjutamas asukoht elamusiseselt, eelkõige korruselisus. Selgelt vähem hinnatud on esimene korrus, mis tuleneb nii turvalisuse kaalutlusest kui ka piiratud vaatest ning valguse vähesest ligipääsust.
  On inimesi, kes kindlasti tahavad osta remonditud ja möbleeritud korterit ning nad on selle eest nõus turuhinnast rohkem maksma kui mõni teine inimene. Sellised inimesed hindavad mugavust ning soovivad korterisse tulla käed taskus, et seal kohe elama hakata, ilma et peaks mõtlema erinevate remonttööde ja muude kulutuste peale. Sel juhul on nad nõus mugavuse eest rohkem maksma.
  Teiselt poolt leidub aga suur hulk inimesi, kes ei tahaks mitte mingil juhul osta remonditud korterit, kuna tegelikult leidub turul suhteliselt vähe kortereid, mis vastaksid täielikult kliendi maitsele ning kus ta ei muudaks ei sisekujundust, planeeringut ega ka midagi muud.
  Inimesed on järjest rohkem huvitatud oma enda maitse järgi korteri remontimisest, nad soovivad palju ise sel teemal kaasa rääkida, kasutada oma vajadustele vastavaid materjale (eksklusiivsed, ökoloogiline, maalähedane, modernne jne). Sellisel juhul plaanib perekond korterisse jääda pikaks ajaks ja loomulikult ei tee nad seda kiirustades.
  Kui plaanida siiski korteris enne müüki remonti teha, siis üldjuhul on soovitav vahetada aknad, sest uuel omanikul on see suhteliselt ebameeldiv töö. Kui inimesel on samas asukohas valida kahe ühesuguses seisukorras korteri vahel, kuid ühes on aknad vahetatud ja teises mitte, siis ostetakse peaaegu kindlasti vahetatud akendega korter.
  Tähelepanu on soovitav pöörata sanitaarruumidele, mis peaksid olema heas või väga heas seisukorras. Vannitoa, tualeti jmt ruumide remont on üks kulukamaid kogu korteris. Seetõttu jälgivad ostjad rangelt nende olukorda. Siinkohal tuleb muidugi arvestada, et korteri potentsiaalne ostja ei saa olla täielikult rahul selle remondiga, mis on tehtud.
  Kõige tähtsam on iga inimese jaoks ikkagi see, et korter, mida vaatama minnakse, oleks puhas ja korras isegi siis, kui seal pole ammu remonti tehtud.
  Autor: Kertu Joost
 • Hetkel kuum
Maailma suurima krüptobörsi juht: 2022 oli krüptole vastupidamise aasta
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Seitse soovitust edukaks koondamiseks
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Hiiumaa vahet hakkas lendama uus firma
Täna alustas Tallinna ja Kärdla vahel lendamist uus vedaja Diamond Sky, kes kasutab Poola firmalt Sprint Air renditud lennukit Saab 340A, teatas Hiiumaa turismiklaster.
Täna alustas Tallinna ja Kärdla vahel lendamist uus vedaja Diamond Sky, kes kasutab Poola firmalt Sprint Air renditud lennukit Saab 340A, teatas Hiiumaa turismiklaster.

Olulisemad uudised

Eksperdid: intressimäärad jäävad peagi paigale
Majanduseksperdid ootavad Euroopa Keskpangalt veel paaril korral baasintressimäärade tõusu, kuid pärast seda peaks tulema aastane seisak, kirjutab Bloomberg.
Majanduseksperdid ootavad Euroopa Keskpangalt veel paaril korral baasintressimäärade tõusu, kuid pärast seda peaks tulema aastane seisak, kirjutab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.