• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suurem remont enne müüki on küsitava väärtusega investeering

  Korterit ostes või müües tuleb peale asukoha ja korteri üldise seisukorra arvestada väga paljude erinevate teguritega.
  Kogemus näitab, et lõplikku hinda mõjutavad näiteks vaade, trepikoja seisukord, ühistu olemasolu ning parkimiskoha olemasolu.
  Igal inimesel on oma arvamus, erinev maitse ja standardid. Samas aga tuleb teada, et igal kinnisvaraobjektil (korteril, majal jne) on kolm-neli põhilist tegurit, mis kõige enam mõjutavad selle maksumust. Oluline on teada neid ja nende mõju kinnisvarahinnale. Väga raske on välja tuua, et mis on standardid, sest ostjad on nii erinevad: ühele mõjub üks tegur positiivselt ja teisele negatiivselt.
  Üha enam on korterite hinda mõjutamas asukoht elamusiseselt, eelkõige korruselisus. Selgelt vähem hinnatud on esimene korrus, mis tuleneb nii turvalisuse kaalutlusest kui ka piiratud vaatest ning valguse vähesest ligipääsust.
  On inimesi, kes kindlasti tahavad osta remonditud ja möbleeritud korterit ning nad on selle eest nõus turuhinnast rohkem maksma kui mõni teine inimene. Sellised inimesed hindavad mugavust ning soovivad korterisse tulla käed taskus, et seal kohe elama hakata, ilma et peaks mõtlema erinevate remonttööde ja muude kulutuste peale. Sel juhul on nad nõus mugavuse eest rohkem maksma.
  Teiselt poolt leidub aga suur hulk inimesi, kes ei tahaks mitte mingil juhul osta remonditud korterit, kuna tegelikult leidub turul suhteliselt vähe kortereid, mis vastaksid täielikult kliendi maitsele ning kus ta ei muudaks ei sisekujundust, planeeringut ega ka midagi muud.
  Inimesed on järjest rohkem huvitatud oma enda maitse järgi korteri remontimisest, nad soovivad palju ise sel teemal kaasa rääkida, kasutada oma vajadustele vastavaid materjale (eksklusiivsed, ökoloogiline, maalähedane, modernne jne). Sellisel juhul plaanib perekond korterisse jääda pikaks ajaks ja loomulikult ei tee nad seda kiirustades.
  Kui plaanida siiski korteris enne müüki remonti teha, siis üldjuhul on soovitav vahetada aknad, sest uuel omanikul on see suhteliselt ebameeldiv töö. Kui inimesel on samas asukohas valida kahe ühesuguses seisukorras korteri vahel, kuid ühes on aknad vahetatud ja teises mitte, siis ostetakse peaaegu kindlasti vahetatud akendega korter.
  Tähelepanu on soovitav pöörata sanitaarruumidele, mis peaksid olema heas või väga heas seisukorras. Vannitoa, tualeti jmt ruumide remont on üks kulukamaid kogu korteris. Seetõttu jälgivad ostjad rangelt nende olukorda. Siinkohal tuleb muidugi arvestada, et korteri potentsiaalne ostja ei saa olla täielikult rahul selle remondiga, mis on tehtud.
  Kõige tähtsam on iga inimese jaoks ikkagi see, et korter, mida vaatama minnakse, oleks puhas ja korras isegi siis, kui seal pole ammu remonti tehtud.
  Autor: Kertu Joost
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Henry Auväärt: kes jääb praegusajal töötuks?
Hiljutine tööandjate küsitlus viitab, et värbamisrallile lähikuudel veel pidurit ei tõmmata, kirjutab CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt.
Hiljutine tööandjate küsitlus viitab, et värbamisrallile lähikuudel veel pidurit ei tõmmata, kirjutab CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt.
Bitcoin sisenes karuturule
Sarnaselt teistele varadele odavnes reedel järsult bitcoin, kui hind langes viimase seitsme nädala kõige madalama tasemeni. Ametlikult sisenes bitcoin karuturule, vahendab CNBC.
Sarnaselt teistele varadele odavnes reedel järsult bitcoin, kui hind langes viimase seitsme nädala kõige madalama tasemeni. Ametlikult sisenes bitcoin karuturule, vahendab CNBC.
Nädala lood: investorid pumpavad raha Hepsorisse ja edukaimate ettevõtjate hoog ei rauge
Sel nädalal püüdis Eesti investorkonna tähelepanu börsidebüüdi teinud kinnisvaraettevõte Hepsor, samuti selgusid Eesti edukaimad ettevõtted.
Sel nädalal püüdis Eesti investorkonna tähelepanu börsidebüüdi teinud kinnisvaraettevõte Hepsor, samuti selgusid Eesti edukaimad ettevõtted.
Kolmanda kvartali palgakasv oli viimaste aastate suurimaid
Keskmine kuupalk kasvas kolmandas kvartalis 7,8% ja ulatus 1553 euroni, palgarallit vedas lausa 15% palgatõusuga infotehnoloogia sektor, kus keskmine palk rühib kindlalt 3000 euro piiri suunas.
Keskmine kuupalk kasvas kolmandas kvartalis 7,8% ja ulatus 1553 euroni, palgarallit vedas lausa 15% palgatõusuga infotehnoloogia sektor, kus keskmine palk rühib kindlalt 3000 euro piiri suunas.