28. november 2005 kell 22:00

Ekspordimahtude kiire tõus paisutas Latvijas Balzamsi käivet

Baltimaade suurima alkohoolsete jookide tootja kolme kvartali kasum oli 2 miljonit latti, teatas firma Riia börsile.

?Viimaste aasta jooksul oleme teinud kõvasti tööd, et tõsta oma toodete ekspordimahte. Hiljuti alustasime viina eksporti Norra riigimonopoli Vinmonopolet kahesajasse kauplusesse,? ütles Latvijas Balzamsi tegevjuht Rolands Gulbis.

Võrreldes möödunud aasta üheksa kuuga on alkohoolitootja ekspordimaht kasvanud 45,5% ning ulatub 16 miljoni latini. Tehase tuntuima kaubamärgi Musta Palsami eksport on aastaga kosunud 9%. Jookide müük Eestisse on kasvanud aastaga 20%, kusjuures eriti on siinmail suurenenud Riia vahuveinide tarbimine.

Latvijas Balzams toodab kokku üle 130 joogi, millest umbes pooled on madala alkoholisisaldusega.

Ligi 88% Läti joogitootja aktsiapakist kuulub Taani firmale S.P.I. Distilleries B.V.

Firma aktsia tõusis eile 14%, 4,5 latini.

Autor: Lauri Matsulevit?

Hetkel kuum