• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ekspordimahtude kiire tõus paisutas Latvijas Balzamsi käivet

  Baltimaade suurima alkohoolsete jookide tootja kolme kvartali kasum oli 2 miljonit latti, teatas firma Riia börsile.
  ?Viimaste aasta jooksul oleme teinud kõvasti tööd, et tõsta oma toodete ekspordimahte. Hiljuti alustasime viina eksporti Norra riigimonopoli Vinmonopolet kahesajasse kauplusesse,? ütles Latvijas Balzamsi tegevjuht Rolands Gulbis.
  Võrreldes möödunud aasta üheksa kuuga on alkohoolitootja ekspordimaht kasvanud 45,5% ning ulatub 16 miljoni latini. Tehase tuntuima kaubamärgi Musta Palsami eksport on aastaga kosunud 9%. Jookide müük Eestisse on kasvanud aastaga 20%, kusjuures eriti on siinmail suurenenud Riia vahuveinide tarbimine.
  Latvijas Balzams toodab kokku üle 130 joogi, millest umbes pooled on madala alkoholisisaldusega.
  Ligi 88% Läti joogitootja aktsiapakist kuulub Taani firmale S.P.I. Distilleries B.V.
  Firma aktsia tõusis eile 14%, 4,5 latini.
  Autor: Lauri Matsulevit?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
El-Erian: Föderaalreserv peaks inflatsiooni tõttu kohe kurssi muutma
Majandusteadlase ja ülemaailmse finantsteenuste ettevõtte Allianzi peamise majandusnõuniku Mohamed El-Eriani sõnul peaks Föderaalreserv tunnistama, et inflatsioon ei ole ajutine ning viivitamatult jala gaasipedaalilt maha võtma, vahendab Bloomberg.
Majandusteadlase ja ülemaailmse finantsteenuste ettevõtte Allianzi peamise majandusnõuniku Mohamed El-Eriani sõnul peaks Föderaalreserv tunnistama, et inflatsioon ei ole ajutine ning viivitamatult jala gaasipedaalilt maha võtma, vahendab Bloomberg.
Täna õhtul on elekter tavapärasest 10 korda kallim
Novembri lõpp tõi Eestisse uued elektri hinnarekordid, täna on päeva keskmine hind 264 eurot megavatt-tunni ehk 26 senti kilovatt-tunni eest.
Novembri lõpp tõi Eestisse uued elektri hinnarekordid, täna on päeva keskmine hind 264 eurot megavatt-tunni ehk 26 senti kilovatt-tunni eest.
Advokaadibüroode TOP 2: aegade parim aasta tuleb tänavu
Walless rühkis tänavu advokaadibüroode edetabelis teisele positsioonile. Aasta eest olid nad 12. kohal.
Walless rühkis tänavu advokaadibüroode edetabelis teisele positsioonile. Aasta eest olid nad 12. kohal.