• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsikommentaar: majaehituse kukkumine USAs katkestas tarbimispeo meeleolu

  Investorid suhtusid väga positiivselt USA jaekaubanduses suure kasvuga alanud jõulumüügi avalööki. Majamüügi kukkumine vajutas aga päevale negatiivse pitseri.

  Oktoobris kukkus juba kasutusel olevate majade müük 2,7 protsenti, aasta baasile viiduna 7,09 mln ühikuni. See on madalaim tase pärast märtsi. Ökonomistid ootasid 7,20 mln ühikulist müüki. Müümata majade ?laovaru? on kõrgeim pärast 1986. aastat.
  USA suurim luksuselamute ehitaja, Toll Brothersi aktsia hind langes 4,2 protsenti, 35,01 dollarile. Turuväärtuselt USA suuruselt kuuenda majaehitaja, KB Homesi aktsia hind langes 3,2 protsenti, 69,63 dollarile.
  Nafta hinna 2,3 protsendine langus 57,36 dollarile barrelist pani naftakompaniide aktsiad langema. Exxon Mobili aktsia hind langes 2,3 protsenti, 58,74 dollarile. USA suurima rafineerija Valero Energy aktsia hind kukkus kuus protsenti, 95,27 dollarile.
  Maailma suuruselt kolmas ravimitootja Merck andis kasumihoiatuse. Ettevõte ütles selle aasta uueks kasumiprognoosiks aktsia kohta varasema 2,22 dollari asemel 2,10 dollarit. Tuleva aasta kasumiprognoosi kärpis ettevõte 2,12 dollarilt 1,98 dollarile aktsia kohta, kuna käive väheneb kahe miljardi dollari võrra. Käibe languse taga on Mercki suurima müügiga ravimi Zocori patendi lõppemine, mispeale saavad koopiaravimitootjad hakata ravimit tootma. Ettevõte teatas viie tehase sulgemisest ja 7000 töökoha koondamisest. Mercki aktsia reageeris uudisele 4,6 protsendise langusega 29,56 dollarile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Kaarel Ots: Tallinna börsil seisab ees mitmekordne kasv
Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots teab kuupäeva ja kellaaja täpsusega, millal jõuab Tallinna Börsi indeks 10 000 punktini. Eilse seisuga on indeks 1953 punkti juures.
Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots teab kuupäeva ja kellaaja täpsusega, millal jõuab Tallinna Börsi indeks 10 000 punktini. Eilse seisuga on indeks 1953 punkti juures.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.