Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Blairi visiiti saadavad karmid turvanõuded

  Julgeolekukaalutlustel suletakse teed, mida mööda Briti peaminister liigub ning ajutiselt viiakse minema ka teede ääres olevad prügikastid, kirjutab Postimees.

  Julgestuspolitsei politseidirektor Ain Lepikult möönis vaid, et Suurbritannia peaministri Tony Blairi visiidi puhul rakendatakse tavapärasest rangemaid turvameetmeid, kirjutab Postimees. Ta tunnistas, et kui vähegi võimalik, siis koristatakse julgeolekukaalutlustel ära kõik prügikastid ja muud kahtlased esemed nendelt tänavatelt, kust Blair ja tema saatjaskond läbi sõidavad.
  Maailma üks mõjukamaid mehi peab Eestis olema kindlalt kaitstud. Kui karmid turvanõuded on, seda ei kommenteeri keegi. «Eesti julgestuspolitsei osa on Blairi visiidi puhul väga suur, koostööd teeme loomulikult brittidega, kes esitavad omapoolsed soovid,» sõnas Lepikult.
  Põhja prefektuur paneb Blairi visiidi ajaks tänavatele välja lisajõud, mistõttu on väljas rohkem vormis ja ka erarõivais politseipatrulle.
  Tallinna lennujaama turundusdirektor Eduard Tüür tunnistas eile, et väga selget pilti neljapäeva kohta, mil Blairi lennuk peaks maanduma, neil veel pole.
  Siseministri otsusega on alates eilsest kuni reedeni Eesti piiril tavapärasest karmim kontroll. Piirivalveameti pressiosakonna ülem Urmo Kohv ütles, et kõigi piiriületajate andmed kontrollitakse üle, kaasa arvatud Euroopa Liidu kodanike omad.
  Sääraseid julgeolekumeetmeid on Eestis tulnud korduvalt kasutada. Näiteks käis 2002. aasta juunis Eestis Ameerika Ühendriikide endine president Bill Clinton, osaledes Tallinnas Äripäeva seminaril.
  Julgeolekumeetmed on olnud aga kõige karmimad 1993. aasta septembris Eestis käinud Rooma paavsti Johannes Paulus II visiidi ajal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüüs: sügis tööstuses võib kujuneda suheliselt ebameeldivaks
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Nvidia pettumuse valmistanud prognoos pani aktsia kiiresti kukkuma
Nvidia teise kvartali käibeprognoos jäi ootustele miljardi dollariga alla, mis valmistas investoritele negatiivse üllatuse. See on järjekordne tõend selle kohta, et nõudlus elektroonika osade järele on pärast kaks aastat kestnud buumi jahenemas.
Nvidia teise kvartali käibeprognoos jäi ootustele miljardi dollariga alla, mis valmistas investoritele negatiivse üllatuse. See on järjekordne tõend selle kohta, et nõudlus elektroonika osade järele on pärast kaks aastat kestnud buumi jahenemas.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Leedu vedajad hädas riiulifirmadest tööjõuvahendajatega
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Ameerika energiafirmad ei hooli Joe Bideni üleskutsest – tootmine jätkub vanamoodi
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden kutsus riigi energiafirmasid suurendama tootmist, et suruda kerkivaid kütusehindu alla. Ettevõtteid see ei kõiguta, vahendab Financial Times.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden kutsus riigi energiafirmasid suurendama tootmist, et suruda kerkivaid kütusehindu alla. Ettevõtteid see ei kõiguta, vahendab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.