Eile alustas ilmumist tasuta päevaleht

Leht ilmub eesti ja vene keeles neljal päeval nädalas, teisipäevast reedeni.

Linnalehe peatoimetaja Tiina Kangro sõnul on kõik täitsa uutviisi. ?Täna ilmus kaks uut lehte, eesti- ja venekeelne leht. Tegemist ei ole tõlkelehega, kuigi toimetus on ühtne ja teeb paralleelselt kahte lehte. Uudised valitakse vastavalt huvile, näiteks Blairi visiit on kindlasti huvitav mõlema lehe lugejale,? ütles Kangro.

Linnalehe toimetus suurenes ligi 20 inimese võrra, neist 15 on ajakirjanikud.

Kui varem oli Linnaleht nädalaleht, mis keskendus olemuslugudele, siis nüüd on tegemist uudislehega. ?Reedene leht on aga paksem ja peale uudiste on seal ka kõik varasemas Linnalehes leidunud lood,? märkis Kangro.

Tallinna Linnaleht on hetkel ainus, mis päevaleheks muutus, Tartus ja Pärnus jätkab Linnaleht reedel ilmuva nädalalehena. ?Kui turu-uuring näitab edukust, siis alustame päevalehtedega ka nendes linnades,? lisas Kangro.

Hommikune lugeja saab praegu lehte Linnalehe logoga jopedes jagajatelt. Edaspidi tuleb Tallinna hulk punaseid lehemajakesi, kust võib hommikuti värske lehe haarata.

Postimehe peadirektori Erik Roose sõnul läks lehe ilmutamise lõpp kiireks ja töömahukaks, kuid tulemus on hea. ?Esmaspäevane leht jäeti ära, kuna kulude suurenedes reklaam võrdeliselt ei suurenenud. Reklaam tuleb tasapisi järele ning siis saab näha,? lisas Roose.

Uue lehe väljaandjaks saab AS Linnaleht, millele kuuluvad ka seni ilmuvad Linnalehed Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Äriühingu omanikeks on võrdselt 50 protsendiga Eesti Päevaleht ja Eesti Meedia.

Eesti Päevalehe AS on tasuta ajalehte Linnaleht välja andnud üheksa aastat. Tallinna, Tartu ja Pärnu Linnalehe kasum on kokku 2 miljonit krooni aastas.

Hetkel kuum