Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Toomas märkis Tallinki aktsiaid

  Sarnaselt meedias räägituga peab Toomas Tallinki 92kroonist pakkumishinda kalliks. Samas müüdi edukalt maha ka tema jaoks fundamentaalselt kallid Starman ja Tallinna Vesi. Kainet mõistust on turul vähe ja emotsioone palju. Ega siis ei tohi ise ka ?kaine? olla, arutas ta. Kokku märkis Toomas aktsiaid 200 000 krooni eest, mis moodustab tema aktsiaportfellist veidi üle 10%. Kuna on oodata aktsiate ülemärkimist võib Toomase kättesaadav aktsiakogus jääda märkimisväärselt allapoole soovitud ostusummat.
  Tallinkis näeb Toomas potentsiaali. Ettevõtte tulu peaks kasvatama uued laevaliinid ning hotelli- ja spaaäri. Lisaks on hea, et suur osa Tallinki juhtkonnast on ettevõtte aktsionärid, mille tulemusena peaks nad vähemalt teoreetiliselt olema huvitatud firma käekäigust.
  Toomas sai möödunud kuul kaks pakkumislaadset e-kirja. Esimene tuli Sampo Pangast, kust talle pakuti struktureeritud võlakirju ja teine valuutavahetusketist Tavid. Toomas peatuks seekord veidi pikemalt teisel kirjal.
  Tavidi omanik Alar Tamming kirjutas, et kui tekib vajadus mingit pidi valuutat konverteerida, siis on nad valmis pakkuma konkureerivat hinda pankadele ja seetõttu oleks Toomasel võimalik ka kulusid natukene kokku hoida.
  Toomas helistas huvi pärast Tavidi peadiilerile Lauri Haasmale ning uuris soodsa valuutavahetuse tehnilist poolt. Lühidalt seletatuna näeb asi välja nii, et klient helistab Tavidi diilerile ja lepitakse kokku valuutatehingu tingimustes (maht, valuutavahetuskurss). Siis kannab klient vastava koguse kroone oma ­arvelduskontolt Tavidi kontole ja valuutavahetuskett kannab soovitud valuuta kliendile tagasi.
  Kokku võtab ühe tehingu tegemine aega paarkümnend minutit kuni tund ning kuna on kaks tehingut, siis sisuliselt võtab protseduur aega kaks korda enam. Kui aga pikemad investeerimisplaanid, siis pole see teab mis suur ajakaotus.
  Kokku läheb tehing maksma ülekandetasu (Hansapanga-siseselt 2,5 krooni) ja komisjonitasu Tavidile, mis jääb 0,05?0,25 protsendi vahele tehingu mahust.
  Toomas vahetas möödunud kuul kroonideks 7072 dollarit, mis tal Apple?i aktsiate ostutehingu nurjumisest üle jäid. Võrreldes turu hetkekursiga, võttis Hansapank tehingutasu 0,45% summalt ehk 420 krooni. Tavidiga oleks õnnestunud raha vahetada aga ehk 50?100 krooni eest. Raha kokkuhoid seegi. Toomas kaalub järgmine kord kindlasti raha konverteerimise alternatiivseid võimalusi.
 • Hetkel kuum
Olavi Lepp: rohepöörde juhtimine on seni olnud killustunud ja ebaveenev
Suur hulk ettevõtjaid on valmis rohepöördega kaasa minema, kuid vajavad selleks riigilt selget kava, mida Eestis veel ei ole, kirjutab Swedbank Eesti juht ja tööandjate keskliidu volikogu liige Olavi Lepp.
Suur hulk ettevõtjaid on valmis rohepöördega kaasa minema, kuid vajavad selleks riigilt selget kava, mida Eestis veel ei ole, kirjutab Swedbank Eesti juht ja tööandjate keskliidu volikogu liige Olavi Lepp.
Lagarde: ärge kahelge meie sihikindluses, me pole lõpetanud
Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde ütles, et keskpanga otsuste jälgijad ei tohiks kahelda keskpanga sihikindluses jõuda 2% inflatsioonini.
Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde ütles, et keskpanga otsuste jälgijad ei tohiks kahelda keskpanga sihikindluses jõuda 2% inflatsioonini.
Taani keskpank kergitas intressimäära vähem kui EKP
Eile uue juhi saanud Taani keskpank teatas 35 punktisest intressimäära tõstmisest, mis jääb Euroopa keskpanga viimasele baasintressi tõusule alla.
Eile uue juhi saanud Taani keskpank teatas 35 punktisest intressimäära tõstmisest, mis jääb Euroopa keskpanga viimasele baasintressi tõusule alla.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Juhtimises on coaching nõu ja tagasiside andmisest tulemuslikum
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: tuleb madin
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Raadiohommikus: värske investorite TOPi põnevamad paljastused
Nädala viimases raadiohommikus prognoosime majanduse edasist käekäiku üheskoos investori ja ettevõtja Jüri Mõisaga ning laotame teie ette Tallinna börsi esituhande investeerimisportfellid.
Nädala viimases raadiohommikus prognoosime majanduse edasist käekäiku üheskoos investori ja ettevõtja Jüri Mõisaga ning laotame teie ette Tallinna börsi esituhande investeerimisportfellid.

Olulisemad uudised

Üle 90 protsendi lääne firmadest pole Venemaalt lahkunud
Venemaa sissetungi järel Ukrainasse lubasid lääne firmad valjult seal tegevuse lõpetada, kuid vaid väike osa neist on selle lubaduse teoks teinud, vahendab CNBC.
Venemaa sissetungi järel Ukrainasse lubasid lääne firmad valjult seal tegevuse lõpetada, kuid vaid väike osa neist on selle lubaduse teoks teinud, vahendab CNBC.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.