Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestis saab valida kahe mängukonsooli vahel

  Mängukonsoolide turul on praegu kolm suuremat tegijat ? Sony Playstation 2, Microsofti Xbox ja Nintendo GameCube. Eestis on Nintendo jäänud tahaplaanile.
  Ühest soovitust on siin võimatu anda ? vastus sõltub nii küsija rahakoti paksusest kui ka sellest, kelle käest küsida.
  Sony Playstationilt (PS) on müügil teise generatsiooni seade Playstation II (PS2), millega saab mängiga ka vanu, esimese PSi jaoks tehtud mänge. Xbox tuli turule umbes samal ajal kui PS2, kuid tänu PS1 mängudele on PS2 mängude valik tunduvalt suurem ning hinnad tihti Xboxi mängude omast soodsamad.
  Oma osa PS2 edul teiste konsoolide ees on ka sellel, et juba esimest PSi oli võimalik pisikese modifitseerimise teel muuta nii, et selles sai kasutada mängude piraatkoopiaid. Ka uuemat PS2 ja Xboxi on võimalik modifitseerida, kuid see protsess on kallim ja keerulisem. Eri riikides on erinevad seadused selle kohta, kas riistvara tohib modifitseerida või mitte. Piraatmängude mängimine on aga enamikus riikides keelatud. Omaette küsimus on selles, kui palju selliseid seaduserikkumisi kontrollitakse.
  Nii Sony kui ka Microsoft on turule toomas järgmise generatsiooni mängukonsoole. Kui veel paar kuud tagasi arvati, et mõlema firma uued konsoolid jõuavad poodidesse enne 2005. aasta detsembrit, siis novembris selgus, et jõuludeks on teoreetiline võimalus soetada ainult uus Xbox 360. Teoreetiline selles mõttes, et alguses on nõudlus suurem, kui Microsoft seadet toota jõuab, ning esimeses järjekorras varustatakse suuremate ja suurema ostujõuga riikide poode. Millal, kui palju ja mis hinnaga uus Xbox 360 Eestisse jõuab, on raske prognoosida. Uus Playstation III aga jõuab läänes müügile eeldatavasti veidi enne suve algust.
  Siin jagunevadki võimalikud soovitajad kahte leeri. Ühed arvavad, et praegu müügis olevad Xbox ja PS2 on tehnoloogiliselt vananenud ? neid ei tasu osta. Soovitakse osta tehnika viimast sõna ? Xbox 360 sel aastal või PS3 siis, kui see lõpuks valmis saab ja reaalselt müüki jõuab.
  Teine leer aga on pessimistlikum ? nad on küll nõus, et uue põlvkonna konsoolid on tehnoloogiliselt paremad, vingema graafikaga, parema heliga, rohkemate lisavõimalustega, välimuselt moodsamad jne jne. Kindlasti on uued konsoolid alguses ise kallid ja ühe olulise puudusega ? uue põlvkonna mängukonsoolidele saada olevate mängude valik on piiratud ja mängud vähese konkurentsi tõttu keskmisest kallimad.
  Allakirjutanu soovitaks oodata ja mitte osta tehnika viimast sõna. Selle aasta kingikotti sobib tavaline Xbox või Sony PS2 suurepäraselt.
  Kumba aga eelistada?
  Ostusoovitus kaldub Playstationi kasuks suurema mängude valiku tõttu. Kindlasti tasub uurida enda ja oma laste sõprade ja tuttavate käest, milline konsool neil kodus on. Kui tuttavatel on sama firma valmistatud mängukonsool, siis on võimalus üksteisele mänge laenata ja enda kulutusi uute mängude ostmisel vähendada.
  Autor: Alar Pardla
 • Hetkel kuum
Avo Blankin: Saaremaa püsiühendus ja Rail Baltic võiks olla kaks ühes projekt
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
McDonald'si kasumit toetasid menüü kõrgemad hinnad
McDonald's avaldas ootuseid ületavad neljanda kvartali tulemused, müüki suurendasid kõrgemad menüühinnad, külastajate arv ja turundustegevus.
McDonald's avaldas ootuseid ületavad neljanda kvartali tulemused, müüki suurendasid kõrgemad menüühinnad, külastajate arv ja turundustegevus.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Kaitsepiirangud ei lase Ida-Virumaal omavalitsuste hooneid renoveerida
Venemaa naabruse tõttu ei saa Ida-Virumaal ehitada ei tuule- ega päikeseparke, aga liginullenergiahoonete jaoks võiks vaja minna vähemalt üht kahest.
Venemaa naabruse tõttu ei saa Ida-Virumaal ehitada ei tuule- ega päikeseparke, aga liginullenergiahoonete jaoks võiks vaja minna vähemalt üht kahest.

Olulisemad uudised

Nulliring: palk tõuseb, aga poodi see raha ei jõua
Aasta lõpus vabalangusse läinud jaekaubanduse võiks tänavu päästa kosuv ostujõud, mida toidab palgatõus, kui laenukulud seda nulli ei sööks.
Aasta lõpus vabalangusse läinud jaekaubanduse võiks tänavu päästa kosuv ostujõud, mida toidab palgatõus, kui laenukulud seda nulli ei sööks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.