• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna börsil vaikus enne tormi

  Eile valitses Tallinna börsil kerge langusmeeleolu ja kauplemine oli suhteliselt vaikne. Põhinimekirjas tõusis vaid Tallinna Vee aktsia. Tänane päev peaks tulema kordades aktiivsem ja huvitavam, sest börsil hakatakse kauplema Tallinki aktsiatega.
  Novembrikuu müügitulemuste peale kolmapäeval tugeva hüppe teinud Baltika käis eile hommikul ära taas uuel rekordtasemel (11,85 eurot = 185,41 krooni), kuid andis päeva sees mõnevõrra järele ning lõpetas 0,3% miinuses, tasemel 11,65 eurot (182,28 krooni).
  Baltika möödunud kuu kogumüügi ja jaemüügi kasv oli igati tugev, kuid kõrvutades neid numbreid aasta esimese kümne kuu vastavate numbritega, ei oleks tohtinud investorid siiski niivõrd suurt üllatust väljendada. Seetõttu ei tahaks uskuda, et kiire tõusutrend on jätkusuutlik.
  0,6protsendine miinus jäi päeva lõpus sisse Normale (aktsia 6,41 eurot = 100,29 krooni), kuid enamalt jaolt kaubeldi siiski aktsiaga kolmapäevasest sulgemistasemest kõrgemal.
  Eile hommikul teatas Norma, et seoses tootmismahtude vähenemise ja efektiivsuse tõusuga lõpetatakse järgmise aasta veebruaris leping 53 töötajaga. Septembri lõpus firmas töötanud inimeste arvust moodustab see ligi 6%. Isiklikult arvan, et olulist mõju see probleemidega karastunud Norma investoritele ei avalda. Viimase aastaga on Normas töötajate arv kasvanud 72 inimese võrra, nii et pikemas perspektiivis suurt tagasiminekut töötajate arvus pole olnud. Samas vaatan ma firma käibe aastatepikkust paigaltammumist ja kasumlikkuse langust murega pealt. Norma põhiväärtus tundub olevat hetkel vaid ta kõrge 5% dividenditootlus.
  Viimased kahel päeval kiiresti 13,8 euro tasemelt 13,1 euroni tulnud Tallinna Vee aktsias oli eile näha vaikset väikeaktsionäride poolset ostuhuvi. Väärtpaber kallines 13,27 euroni (207,63 kroonini) ehk 1,3% võrra.
  Väga korralikku käivet (8,8 miljonit krooni) näitas Kalev, mis lõpetas 1,13 eurol (17,68 kroonil). Suured plokktehingud vahetati 1,11 eurol ehk kolmapäevasel sulgemistasemel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.