Krista Taim • 12. detsember 2005 kell 14:14

Tartu linn andis Emajõe Ärikeskusele ehitusloa

Tartu linnavalitsus andis tänasel istungil ehitusloa Emajõe Ärikeskuse uue hoonekompleksi rajamiseks.

Linnavalitsus andis ehitusloa hoonekompleksi rajamiseks, kuhu tuleb 750-kohaline kobarkino, 700-kohaline konverentsikeskus, bussijaama laiendus, 410-kohaline hotell, restoran ja tervisekeskus. Lisaks tulevad kaubanduspinnad kahel korrusel, büroopinnad ja 500-kohaline korrusparkla, teatas linnavalitsus.

Emajõe  Ärikeskuse  kõrghoone  ja  turu  vahelisele  ala  (Soola 8) detailplaneering nägi ette kuuekorruselise ärihoone koos tankla püstitamise  võimalusega esimesele korrusele. Hoonekompleksi rajava Estiko grupi kavade kohaselt rajatakse sellesse ärihoonesse hotell ilma tanklata.

'Linn tervitab hotelli tulemist, sest Tartus on puudus hotellikohtadest.

Tartule kui konverentsiturismi arendavale linnale on 700-kohalist konverentsikeskust ja 410-kohalist hotelli vaja nagu õhku,' ütles abilinnapea Aksel Kivi.

'Meie näeme suurimat edasiminekut tartlaste vabaaja veetmise võimaluste loomises. Uueneva Emajõe Ärikeskuse südameks on viie saaliga kobarkino, kuhu ootame kõiki Lõuna-Eesti inimesi,' ütles ASi Emajõe Ärikeskuse juhatuse esimees Ain Tammvere.

Uueneva Emajõe Ärikeskuse kolmemõõtmelist eskiisi näeb aadressil www.arikeskus.ee

Hetkel kuum