13. detsember 2005 kell 7:49

Börsikommentaar: Tallinki aktsia kauplemismahud olid kahel esimesel päeval peaaegu identsed

Ehkki Tallinki aktsiate tehingute arv oli eile üle kahe korra väiksem kui reedel ehk kauplemise esimesel päeval, oli muu statistika kohaselt päevad sarnased.

Eriti üllatuslik on kahel esimesel kauplemispäeval kauplemismaht mis erines vaid 504 väärtpaberi võrra. Reedel vahetas omanikku 3 426 817 aktsiat, eile 3 426 313 väärtpaberit. Kahe päevaga on vahetanud omanikku kokku 6,8 miljonit väärtpaberit ehk viis protsenti aktsiatest. Tänu aktsia hinnalangusele, oli käibe erinevus vaid 8 miljonit krooni. Aktsia kogukäibed ulatusid pea 290 miljoni kroonini.

Tänane Äripäev kirjutab, et Hansapank Marketsi sõnul on müüjateks peamiselt välismaised fondid, kes said Tallinki aktsiate omanikeks varem. 1. detsembri seisuga oli taolisi aktsionäre 21, kelle käes oli 37,4 protsenti Tallinki aktsiatest ehk 38,17 miljonit aktsiat. Arvestades, et osaliselt müüsid aktsiaid välisomanikud ka emissiooni käigus, võib arvata, jäi endiste välisfondide kätte umbes 25 miljonit aktsiat. Seega, pea kolmandik välisfondide käes varem olnud aktsiatest on juba müüdud.

Aga kuna on väheusutav, et need välisfondid kõik oma Tallinki positsioonid ära likvideerivad, siis võib arvata, et aktsia müügilaine hakkab vaibuma. Muudugi on oht, et paljud väikeinvestorid on närvid kaotamas ning hakkavad müüma. Aga isegi kui see juhtub, on Tallinki aktsia õnneks piisavalt likviidne, mis suuremat kukkumist endaga kaasa tuua ei tohiks.

Hetkel kuum