Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Munitsipaalmajas jääb iga kümnes võlgu

  Kuigi Tallinn annab munitsipaalkortereid üürile hinnaga 20 krooni ruutmeeter ehk turuhinnast vähemalt viis korda odavamalt, on ikkagi paljud üürnikud kroonilised võlglased, st nad on olnud võlgu kauem kui kolm kuud.
  Ots otsaga kokku tulemise nimel mõeldakse välja järjest uusi lahendusi, tagasi ei kohkuta ka keelatu ees. Näiteks ripub veebilehel www.yyr.ee kuulutus, kus üks linnalt neljatoalise korteri saanu soovib oma liiga suurest korterist ühe toa 1500 krooni eest kuus välja üürida. Kommunaalkulud sooviks kuulutuse kohaselt 50ndates aastates töötav naisterahvas pooleks teha. Korter on aus, 86 ruutmeetrit, rõdu.
  Toa üürimist vahendanud maakler Kadi Kissi OÜst Sinukodu Kinnisvara ütles aga, et lõpetas lepingu ära, kui kuulis, et tegemist on munitsipaalkorteri allrendile andmisega.
  ?Tallinna linnale kuuluvate eluruumide allüürile andmine on keelatud,? ütles Tallinna elamumajandusameti juhataja asetäitja Priit Pärtelpoeg, kuid tunnistas, et kedagi vahele võtta on keeruline. ?Kas te tulete mulle kohtusse tunnistajaks?? küsis Pärtelpoeg. Internetis rippuvast kuulutusest aga kohtu jaoks ei piisa.
  Elamumajandusamet valitseb Tallinnas kokku 941 korterit. ?Elanike arvu kohta me eraldi arvet ei pea, sest kõik kulud arvestatakse eluruumi ruutmeetri kohta,? ütles Pärtelpoeg, kelle sõnul on kauemaks kui kolm kuud linnale võlgu jäänud 57 üürnikku ning nende võlasumma ulatub 1. detsembri seisuga üle 767 000 krooni.
  Eluruume on ka linnaosade valitsuste valitsemisel. Näiteks Põhja-Tallinnas on Tallinna linnale kuuluvaid eluruume 1693, millest üüriarveid väljastatakse küll 1119-le. ?1. detsembri seisuga on üürivõla summa 3 554 361 krooni,? teatas linnaosa avalike suhete nõunik Karina Loi. ?Üürivõlg on peamiselt seotud vähekindlustatud üürnikega Kopli liinidel ja lammutamisele kuuluvatel pindadel.?
  Nõmmel ulatub keskmine võlasumma 5460 kroonini. Suurimad võlglased elavad Lasnamäel, kus keskmine võlasumma ulatub üle 58 000 krooni.
  Kaks aastat tagasi kirjutas Äripäev, et iga kaheksas munitsipaalmaja elanik on krooniline üürivõlglane. 2003. aasta novembris oli elamumajandusameti valitseda 491 eluruumi, kroonilisi võlglasi oli 59 ning võlg ulatus 384 844 kroonini. Keskmine võlasumma oli sel ajal 6522 krooni.
  Paar nädalat tagasi sõlmis Tallinn ehitusfirmaga Skanska EMV lepingu, et see ehitab Lasnamäe paekaldale vähemalt 600 munitsipaalkorterit, mille 30 aastaks linnale rendile annab. Korterid peaksid valmima aastal 2007. ?Samalaadse koostöö alusel on asutud rajama ka Saviliiva elurajooni, kuhu 2007. aastaks kerkib 185 korterit,? teatas linn toona.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
SAF Tehnika kasum kasvas aastaga poole võrra
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Poolaasta maksutulu kasvas 16%
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
Välisturistid kulutasid Eestis rohkem kui eestlased välismaal
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.