Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hambalaen on tõusmas uueks hitiks

  Kui teised pangad pakuvad soovilaenu, tarbimislaenu või siis liisingu kaudu võimalust saada lisaks autole ja kodumasinatele ka uued hambad, rinnad ning parema silmanägemise, siis SBM Pank teeb seda sihtotstarbelise laenuga.
  Nii näiteks pakutakse hambalaenu, peo- ja pulmalaenu ning tulekul on ka laen kosmeetiliste iluoperatsioonide tarvis. Protsent on muidugi karm - 18%. Tagasimaksmise tähtaeg hamba- ja reisilaenu puhul kaks aastat, peo- ja pulmalaenu puhul on tagasimakse sätitud kolme aasta peale. Mis puudutab aga tarbimislaenule eraldi nimede andmist, siis SBM Panga jae- ja äripanganduse direktori Roul Tuti sõnul tahetakse sellega tulla klientidele lähemale ja näidata erinevaid võimalusi.
  "Need on sihtotstarbelised laenud ja me ei soovi seda, et kui hambaarst ütleb, et ravi läheb maksma 25 000, siis teel panka klient mõtleb, et võtaks 10 000 veel, sest muid asju on ka vaja osta," lisab ta.
  "Eesmärk on tekitada õnnelik kolmnurk. Näiteks hambaarsti huvi on, et patsient ei ehmataks tema poolt pakutud ravisumma peale ära ega hakkaks otsima odavamaid raviteenuseid, või siis kogub aasta raha ja tuleb tagasi, kui hammaste olukord veelgi hullem. Patsient saaks aga võimaluse ravisumma jagada perioodi peale. Muidugi, vahepeal on pank," selgitab Tutt. Pangal on aga otsekontaktid kümmekonna hambaraviasutusega, kes teavad patsiendile laenuvõimalusi pakkuda. Hambalaenu saab 5000-100 000 kroonini. Tuti sõnul pole keegi veel maksimumsummat võtnud ja piirdutakse 20 000kroonise laenuga. "Hambalaenust on saamas hitt, teiste vastu nii suurt huvi veel pole," tõdeb Tutt. Täpsematest arvudest ta siiski rääkida ei soovi.
  Kuna peo- ja pulmalaenuga tuldi välja maikuus, kui pulmahooaeg oli juba täies hoos ja abiellujate plaanid tehtud, siis huvi jäi leigeks. Küll usub Tutt, et tuleval aastal aitab laen nii mõnegi paari altari ette.
  Mis puudutab peolaenu, siis see pole nädalavahetuse pidudeks, ikka juubelite ja suuremate tähtsündmuste tarvis. Antakse seda kuni 100 000 krooni, inimeste senised soovid on jäänud 50 000 krooni ringi.
  SEB Ühispank nimelisi väikelaene ei paku. Soovilaenu võtnud inimene ise valida, mida laenurahaga teeb. Panga avalike suhete juhi Evelin Allase sõnul mahuvad soovilaenu alla nii silmaoperatsioon kui ka pidude korraldamine. Lisaks on pangal järelmaksu- ja krediitkaart Magnet, mida kasutatakse ka hambaarstil käies või reisides.
  Hansapank on reise ja meditsiiniteenuseid järelmaksuga otse teenusepakkuja juures finantseerinud juba üle viie aasta. Väikefinantseerimise osakonna juhataja Annely Hermani sõnul on viimasel ajal mõlemad valdkonnad veidi kasvanud, sel aastal on lisandunud partnerite ringi just uusi meditsiiniteenuse pakkujaid.
  "Peamised järelmaksuga finantseeritavad kaubad on arvutustehnika, kodumasinad, audio-videotehnika ja aknad. Sel aastal on kasvanud eriti arvutustehnika osakaal portfellis, viimase paari aasta kasvavaks valdkonnaks järelmaksuga finantseerimisel on aknad," sõnab Herman.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Väike-Maarja suurim maja leidis ostja
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.