• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investoritele Fedi jutt meeldis

  Investoritele meeldisid USA Föderaalreservi kommentaarid majandusseisu kohta, viies miinuses olnud aktsiaindeksid teisipäeval lõpuks plussi.
  Kauaoodatud aktsiate hinnaralli jäi detsembri alguses toppama, sest kardeti nafta hinnatõusu ning majanduskasvu aeglustumist 2006. aastal. Föderaalreservi eilne otsus tõsta baasintressi (see oli juba kolmeteistkümnes järjestikune intressitõus alates 2004. aasta juunist) 4,25 protsendini oli sisuliselt ette teada, aga Vabaturu Komitee hinnang majanduse olukorra kohta oli positiivne. "Keele muutus on dramaatiline," lausus ajalehele The Wall Street Journal maaklerfirma A.G. Edwards & Sons analüütik Patrick Fearson. "See kinnitab, et nad on jõudmas intresside tõstmise lõpufaasi."
  Kui kauplejad leidsid, et Fedi sõnakasutus oli hea, siis analüütikud olid tunduvalt ettevaatlikumad. Analüüsikeskuse Briefing.com president Dick Green lausus majanduslehele, et Fed lihtsalt vihjab võimalusele, et intresside tõstmine võib peatuda ning tegelikkus sõltub ikkagi uutest andmetest.
  Eile alustasid USA aktsiaturud närviliselt. Esimene reaktsioon oli tänu nafta hinna langusele positiivne, hiljem avaldas mõju väliskaubanduse defitsiit, mis taas rekordiline.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.