• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Talvemuinasjutu leiab lähemalt, kui arvata võib

  Välispärnakana Tallinnas elades ei tundu ehk väga erapooletu, kui soovitan teil veel enne jõule või uue aasta saabumist Pärnus ära käia, kuid hetkel ei saa mitte vaiki olla.
  Minge ja vaadake ja nautige ja mõelge, kuidas nad seda ikka ja jälle suudavad.
  Kesklinna poole sõites võtab teid vastu kuldsete vihmatuledega jõuluvanikuis sild. Sillale jõudes paistab tuledes Vaasa park, mille puud on pärit kui jõulumuinasjutust, kaetud pisikeste punaste helklevate marjade ja valgete säravate lumepallidega. Ja nii terve tee Keskväljaku poole liikudes. Seal kõrgub punaste ja valgete tulekuulidega ehitud kuusk, mida pärnakad teavad, kui seda puud, mille all uus aasta vastu võetakse.
  Pärnu peatänav on kaetud kuusepärgadega, millel sarnased mummud kui jõulupuul, mis püsti pandud Rüütli platsile. Rüütli platsilt võib tiiruga pöörduda Port Arturi kaubakeskuse juurde, mis linnale veelgi sära lisab.
  Kui tavaliselt vajub jõulusära oma teatud agressiivsuses peale kaubanduskeskuste akendelt, siis Pärnus on vastupidi. Seal saab nautida lihtsalt puhast ja muinasjutulist ilu, mis ei sunni kedagi millekski, kuid mis ometi puudutab oma kavalal moel ka kõige karusema kesta all olevaid romantilisi hingekeeli. Minge ja jalutage. Hilisõhtusel ajal, kui linn vaikne ja värske lumi just alla sadanud. Võtke aega, et mõelda kohe läbisaavale aastale. Ja kui teil pole veel plaanid tehtud, kus uut vastu võtta, siis oleks Pärnu hea paik. Detsembri viimasel päeval on ettevõtmisi väga erinevale maitsele. Alustades Pärnu kontserdimajas toimuva aastalõpu kontserdiga ja lõpetades Ammende Villa Hollywoodi stiilis glamuuriballiga.
  Pärnakatelt palun vabandust, kui oma soovitustega nende jõulurahule kriipsu peale peaks tõmbama.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Nafta hind pöördus uuesti langusesse
Nafta hinnad kukuvad täna koos ülejäänud finantsturgudega, sest kahtluse alla on seatud praeguste vaktsiinide efektiivsus omikrontüve vastu, vahendab Reuters.
Nafta hinnad kukuvad täna koos ülejäänud finantsturgudega, sest kahtluse alla on seatud praeguste vaktsiinide efektiivsus omikrontüve vastu, vahendab Reuters.
Elektrilevi tõstab hindu
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.