Christel Karits • 15. detsember 2005 kell 22:00

Talvemuinasjutu leiab lähemalt, kui arvata võib

Välispärnakana Tallinnas elades ei tundu ehk väga erapooletu, kui soovitan teil veel enne jõule või uue aasta saabumist Pärnus ära käia, kuid hetkel ei saa mitte vaiki olla.

Minge ja vaadake ja nautige ja mõelge, kuidas nad seda ikka ja jälle suudavad.

Kesklinna poole sõites võtab teid vastu kuldsete vihmatuledega jõuluvanikuis sild. Sillale jõudes paistab tuledes Vaasa park, mille puud on pärit kui jõulumuinasjutust, kaetud pisikeste punaste helklevate marjade ja valgete säravate lumepallidega. Ja nii terve tee Keskväljaku poole liikudes. Seal kõrgub punaste ja valgete tulekuulidega ehitud kuusk, mida pärnakad teavad, kui seda puud, mille all uus aasta vastu võetakse.

Pärnu peatänav on kaetud kuusepärgadega, millel sarnased mummud kui jõulupuul, mis püsti pandud Rüütli platsile. Rüütli platsilt võib tiiruga pöörduda Port Arturi kaubakeskuse juurde, mis linnale veelgi sära lisab.

Kui tavaliselt vajub jõulusära oma teatud agressiivsuses peale kaubanduskeskuste akendelt, siis Pärnus on vastupidi. Seal saab nautida lihtsalt puhast ja muinasjutulist ilu, mis ei sunni kedagi millekski, kuid mis ometi puudutab oma kavalal moel ka kõige karusema kesta all olevaid romantilisi hingekeeli. Minge ja jalutage. Hilisõhtusel ajal, kui linn vaikne ja värske lumi just alla sadanud. Võtke aega, et mõelda kohe läbisaavale aastale. Ja kui teil pole veel plaanid tehtud, kus uut vastu võtta, siis oleks Pärnu hea paik. Detsembri viimasel päeval on ettevõtmisi väga erinevale maitsele. Alustades Pärnu kontserdimajas toimuva aastalõpu kontserdiga ja lõpetades Ammende Villa Hollywoodi stiilis glamuuriballiga.

Pärnakatelt palun vabandust, kui oma soovitustega nende jõulurahule kriipsu peale peaks tõmbama.

Hetkel kuum