• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Langev nafta kukutas aktsiaid

  Eelmisel reedel oli Ameerika aktsiaturgudel nn neljakordselt neetud päev. See on päev, mil lõpevad nelja erinevat tüüpi tulevikutehingute ? aktsiate optsioonide ja futuuride, aktsiaindeksite optsioonide ning futuuride ? tähtajad. Optsioon on õigus ning futuurtehing on kohustus osta või müüa vara kindlaksmääratud ajal kindlaksmääratud hinnaga ning varaks on antud juhul aktsia või aktsiaindeks. Neid päevi, kus kõik need tähtajad kokku langevad, on aastas neli. Nn neljakordselt neetud päev oli esmakordselt 2002. aasta detsembris, kui varasemale, aga ka tuntumale kolmekordselt neetud päevale (triple witching) lisandusid aktsiate futuurid.
  Tavaliselt on nendel päevadel kauplemisaktiivsus suurem ning aktsiate hinnad kõikuvamad. ?See on päev, mida võiks iseloomustada, et saba liputab koera,? iseloomustab erakordset kõikuvust ja kauplemisaktiivsust ajalehele The Wall Street Journal investeerimisfirma Boston Company Asset Management vanemmaakler Larry Peruzzi.
  See reede oli ka üks harukordsetest nn neetud päevadest, kus indeksid langesid. Varasemast 13 neljakordselt neetud päevast langesid aktsiad ainult kolmel. Languse eesotsas olid energeetikasektori aktsiate hinnad, sest nafta hind langes New Yorgi kaubabörsil kahe dollari võrra barrelist. Maailma suurima naftakompanii Exxon Mobili aktsia hind langes 2,4 protsendi võrra 58,06 dollarini, USA suuruselt teise naftakompanii Chevroni (endine ChevronTexaco) aktsia hind kukkus koguni 2,6 protsendi võrra 57,51 dollarini. Jõulueelsel nädalal võib tulla madalam kauplemisaktiivsus ning jõuluralli võib sel aastal ikkagi ära jääda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.