Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus finantsinspektsiooni juht: finantsteenused olgu selgemad

  Millised on Teie plaanid finantsinspektsiooni uue juhina?
  Oma töös näen kolme põhisuunda: need on integreerumine Euroopa suunal, finantsteenuste suurem läbipaistvus ja selgus, mis tähendab eelkõige klientide kaitset, ning hea ärijuhtimise tava ja finantsstandardite tugevdamine. Neil suundadel on vaja veel kõvasti töötada.
  Mida mõtlete finantsteenuste suurema läbipaistvuse ja selguse all?
  Üha enam seotakse finantsteenuseid teiste teenustega, näiteks kindlustusega. Tavainimesel on üha raskem aru saada nende teenuste olemusest ja kaasnevatest riskidest. Erinevate pakkujate teenuse sisu ja hind peaks olema paremini võrreldav.
  Praegune finantsinspektsiooni juht Andres Trink soovis karmistada insaider-tehingute eest määratavaid karistusi. Kas jagate tema arvamust, et praegused karistused on leebed?
  Viimane, LHV kaasus, viitab olulisele erinevusele meil ja Ameerika Ühendriikides kehtivates karistustes. Ei tea, kas peaksime täpselt üle võtma Ühendriikide karistused, kuid peame tõsiselt tegelema valdkonna tööstandardite ja heade tavadega. Ma pole praegu valmis rääkima konkreetsetest paragrahvidest ja karistusmääradest, aga on plaan nihutada karistusmäärasid ülespoole.
  Milline on Teie seisukoht LHVd puudutava kohtuprotsessi suhtes?
  Ei saa kuidagi kommenteerida, sest mu informatsioon põhineb ajaleheartiklitel. Kui asun ametisse, siis tutvun dokumentidega ja võtan selles küsimuses oma seisukoha.
  Praegu Cresco Väärtpaberite ASi juhatuse esimehena töötav Raul Malmstein asub finantsinspektsiooni juhina tööle 16. jaanuaril, mil inspektsiooni praeguse juhi Andres Tringi ametiaeg lõpeb. Seoses uue ametikohaga taandab Malmstein end Cresco Väärtpaberite ASi juhatuse esimehe ametikohalt. Malmsteinile ei kuulu Eesti ega teiste Balti riikide ettevõtete aktsiaid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüüs: sügis tööstuses võib kujuneda suheliselt ebameeldivaks
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Jaapani Softbank kukkus rekordilise kahjumiga käpuli
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Raadiohommikus: uus konkurentsivalvur, külmad sügistuuled ja kuum debatt
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Raadiohommikus: Tallinna Kaubamaja, Baltic Horizon Fund, muusika idufirma ja mööblisse investeerimine
Millised on kaubandusäri väljavaated sügisel – energiakriis ja tarbijate kindlustunde vähenemine teevad kaupmeestele muret. Kuidas on kõrge inflatsioon mõjutanud kaupmeeste käivet sel suvel? Arendame teemat koos Kaubamaja ASi juhi Erkki Laugusega.
Millised on kaubandusäri väljavaated sügisel – energiakriis ja tarbijate kindlustunde vähenemine teevad kaupmeestele muret. Kuidas on kõrge inflatsioon mõjutanud kaupmeeste käivet sel suvel? Arendame teemat koos Kaubamaja ASi juhi Erkki Laugusega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.