Peeter Teder • 21. detsember 2005 kell 22:00

Tähelepanu keskmes ikka Tallink

Tallinna börsil oli eile jälle tähelepanu keskmes Tallinki aktsia, mille hind tõusis 0,4 protsenti.

Tallinki aktsia maksis börsi sulgemisel 5,01 eurot (78,39 krooni) ja sellega tehtud tehingute maht ulatus 25 miljoni kroonini. Tallinki aktsia tõusis päeva sees 5,04 euroni (78,86 kroonini), kuid hiljem sellelt tasemelt langes. Tallinki puhul paistab tõus olevat õrn ja habras ning müüjaid paistab turule jätkuvat.

Tähelepanuväärne on, et pool tundi enne börsi sulgemist tehti mitu plokk-tehingut, mis aga aktsia hinda ei kõigutanud. Paari tehingu puhul võis tegu olla ostu-müügiga. Vähemalt ühe tehingu puhul paistis aga maakler turult päeva jooksul kokku korjatud aktsiaid keskmise hinnaga läbi panevat. Pean tunnistama, et ise ootasin ja lootsin Tallinkilt eile suuremat tõusu. Väiksem tõus sunnib mind oma seisukohti revideerima. Tunnistan, et aktsia edasine tõus on praegu seatud küsimärgi alla. Kuigi tõus võib tulla, tuleb see ilmselt vaevaline, kus iga eurosendise ülespoole nihke eest tuleb kõvasti võidelda.

Enam kui miljonikroonise käibega oli veel Norma aktsia, mille käive oli 4 miljonit krooni. Aktsia kerkis 0,3 protsenti, makstes 6,52 eurot (102,02 krooni). Norma suured käibed on omamoodi tähelepanuväärsed. Ettevõte on teatanud töötajate koondamisest, mis peaks tootmist tõhusamaks muutma. 53 töötaja koondamine aga ei tohiks väga suurt kasumit anda. Pigem on huvitavam, kas Norma tuumikaktsionär Autoliv teeb teistele aktsionäridele ülevõtmispakkumise.

Suurima tõusu tegi põhinimekirjas Tallinna Kaubamaja aktsia, mis kerkis väikese käibe juures 1,4 protsenti.

Kaubamaja aktsia maksis 22,40 eurot (350,48 krooni) ja seda osteti-müüdi ligikaudu 690 000 krooni eest.

Enim langes põhinimekirjas Harju Elektri aktsia, mis odavnes 0,7 protsenti, makstes 4,05 eurot (63,37 eurot). Aktsia käive oli 46 000 krooni.

Börsi käive kokku moodustas 32,7 miljonit krooni.

Hetkel kuum