Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Firmad meelitavad tasumist edasi lükkama

  Tuntuimad krediitkaardi pakkujad Eestis on Stockmanni kaubamaja ning kütusefirmad Statoil ja Neste. Stockmannil lõppes just jõuluostudeks mõeldud kampaania, mille käigus sai intressivabalt tagasimaksetega venitada isegi kuni 50 päeva.
  ?Hetkel ei tea ma Eestis teisi kaubamaju, mis pakuks klientidele sarnast krediitkaarti,? ütles Stockmanni turundusjuht Krista Luhaste. Ta lisas siiski, et krediitkaardi omanike arvu ei avaldata.
  Stockmanni krediidilimiit määratakse vastavalt taotleja sissetulekule. ?Soovitud limiidi märgib taotleja lepingu avalduses, lõpliku otsuse teeb siiski Stockmann,? selgitas Luhaste. Ta kinnitas, et Stockmanni krediitkaart on kliendile tasuta.
  Tasudes kogu summa hiljemalt maksepäevaks, krediitarve kasutamise eest intressi ei arvestata. Tasudes krediitarvest vaid osa kulutatud rahast ? arvel on välja toodud makstav miinimumsumma, lisandub võlgu olevale summale intress, milleks on kolme kuu Talibor pluss kümme protsenti aastas. Kolme kuu Talibor on detsembri seisuga 2,6 protsenti.
  Stockmanni krediitkaart väljastatakse täisealistele isikutele. Taotleja peab vaid tõendama oma sissetulekuid. ?Stockmann väljastab krediitkaarte ka Eesti kodakondsuseta isikutele, neil peab aga olema elamisluba Eestis, mis on kehtiv vähemalt järgmised kuus kuud,? ütles Luhaste.
  ?Neste alustas esimese kütusefirmana Eestis 2003. aasta kevadel krediitkaardi pakkumist eraisikutele,? ütles firma kliendisuhete juht Kristi Pari. Neste kaart on tasuta. Tasuta on ka krediidilimiidi muutmine ja kaardi asendamine.
  Neste kaart kehtib Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Poolas ja Peterburis Venemaal. Sellega saab neis riikides soodust nii bensiini liitrilt kui ka autot pestes.
  Pari ei soovi klientide arvu täpsustada, kui lisas, et kliente on neil umbes viiekohaline arv.
  ?Intressivaba krediidi kasutamise võimalus ja teenustasudeta krediitkaart on juba iseenesest küllaltki arvestatavad soodustused,? ütles Pari.
  Tema sõnul lisanduvad sellele veel konkureerivatest teenindusjaamadest märkimisväärselt soodsamad hinnad ning regulaarsed sooduspakkumised. Allahindlus Neste kaardiga võib olla kuni 25 senti liiter.
  Klientidel, kes on saanud Statoili krediitkaardi Hansaliisingu vahendusel, tuleb kaardi eest maksa kuuhooldustasu. Statoili kontseptsioonijuht Kai Realo selgitas, et Statoili väljastatavatel krediitkaartidel ei ole aastast ega kuuhooldustasu, aga hooldustasusid lisavad kaartidele liisingfirmad, kes kasutavad Statoili krediitkaarte klientidele pakutava täisteenusliisingu ühe komponendina. Näiteks on Hansaliising välja andnud Statoili krediitkaardi, mille kuuhooldustasu on 40 krooni.
  Statoil pakub ka extra MasterCardi, mis on rahvusvaheline krediitkaart, millega saab sõltuvalt tasemest osta kütust odavamalt vastavalt 15, 25 ja 35 sendi võrra liitrilt. Kümnendiku võrra odavam on ka autopesu.
  Statoili krediitkaardiga saab tasuda pea igas Euroopa riigis, täpsemalt 33 Euroopa riigi bensiinijaamas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüüs: sügis tööstuses võib kujuneda suheliselt ebameeldivaks
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Nvidia pettumuse valmistanud prognoos pani aktsia kiiresti kukkuma
Nvidia teise kvartali käibeprognoos jäi ootustele miljardi dollariga alla, mis valmistas investoritele negatiivse üllatuse. See on järjekordne tõend selle kohta, et nõudlus elektroonika osade järele on pärast kaks aastat kestnud buumi jahenemas.
Nvidia teise kvartali käibeprognoos jäi ootustele miljardi dollariga alla, mis valmistas investoritele negatiivse üllatuse. See on järjekordne tõend selle kohta, et nõudlus elektroonika osade järele on pärast kaks aastat kestnud buumi jahenemas.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Leedu vedajad hädas riiulifirmadest tööjõuvahendajatega
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Ameerika energiafirmad ei hooli Joe Bideni üleskutsest – tootmine jätkub vanamoodi
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden kutsus riigi energiafirmasid suurendama tootmist, et suruda kerkivaid kütusehindu alla. Ettevõtteid see ei kõiguta, vahendab Financial Times.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden kutsus riigi energiafirmasid suurendama tootmist, et suruda kerkivaid kütusehindu alla. Ettevõtteid see ei kõiguta, vahendab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.