Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kahekohalise majanduskasvu aasta

  Kõik liigub kenasti ülespoole. EList tuleb pidev rahavoog, millest jätkub rahulikult nii mõistlikeks investeeringuteks kui ka lollusteks. Lähinaabrid toovad järjest oma tootmist üle, mis toob endaga kaasa ekspordimahtude kasvu. Kuna Euroopa majandusel ei ole kõige paremad päevad, hoidus Euroopa Keskpank novembrini baasintressi tõstmast ehk kohalikku kinnisvaraturgu toidetakse pidevalt odava rahaga.
  Hansapanga aktsiate müügist saadud miljardid andsid niigi kiirele majanduskasvule lisadopingu, mis tähendas, et kui I kvartalis kasvas sisemajanduse kogutoodang mitte millegi erilise 7,2 protsendi võrra, siis II kvartal üllatas juba 10 ning III kvartal koguni 10,8protsendilise juurdekasvuga. Tööpuudus langes kolmandas kvartalis rekordmadala seitsme protsendini.
  Ainus murelaps oli kütuse hind, mis on kergitanud inflatsiooni sedavõrd, et ohtu on sattumas eesmärk võtta 2007. aasta jaanuarist kasutusele euro. Sellest on muidugi kahju, sest oleme uute liitujate hulgas kolme eurokõlblikuma hulgas ja see on andnud investeeringute ligimeelitamisel konkurentsieelise.
  Kiire majanduskasv on ka negatiivse kaasnähtusena kaasa toonud tööjõu puuduse, millest saab uuel aastal ilmselt ettevõtjate peamine peavalu tekitaja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
USA nafta laovarude vähenemine kergitas nafta hinda
Kui nafta hind oli kolmapäeval esialgu langenud viimase kuue kuu madalaimale tasemele, siis USA oodatust madalamad nafta laovaru numbrid lükkasid nafta hinna ülespoole, vahendab Reuters.
Kui nafta hind oli kolmapäeval esialgu langenud viimase kuue kuu madalaimale tasemele, siis USA oodatust madalamad nafta laovaru numbrid lükkasid nafta hinna ülespoole, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Raadiohommikus: ministri juhtimispõhimõtetest ja laenamisest
Fazer katsetab kakaorakkude kasvatamist bioreaktorites
Soome magusatootja Fazer uurib, kas rakupõhine põllumajandus võiks võimaldada kakao kasvatamist šokolaadi toorainena.
Soome magusatootja Fazer uurib, kas rakupõhine põllumajandus võiks võimaldada kakao kasvatamist šokolaadi toorainena.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.