Käo ja Sammelselg tegid ettepaneku teha BRSi osaluse müügiks eelleping

Riik ei kiirusta otsustamisega, kuid nimetab raudtee tagasiostu järgmise aasta prioriteediks.

?Kindlasti tahame me osta tagasi sada protsenti BRSist. Ainult kolmandikku ei ole mõtet osta, vaja on saada enamusosalus. Käo ja Sammelselja deponeerimise ja eellepingu nõue meid hetkel ei kõiguta. Tegemist on vastaspoole juristide poolt loodud dokumendiga, mis on selgelt nendele kasulikum,? ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Heido Vitsur.

Vitsur ütles veel, et ministeerium teeb endale tagasiostu ning selleks kuluvad summad järgneva kahe nädalaga selgeks ning seejärel saab hakata täpsemalt rääkima reaalsest ostust.

?Kuna tegemist on poliitilise otsusega, siis ei oska prognoosida, kui kaua minna võiks. Mure on selles, mida teevad teised ehk mida teeb BRSi enamusosanik, sest temal on eesostu õigus,? lisas Vitsur.

Riigil on plaanis BRSi tagasiostul ning jõupositsioonile jõudes jagada Eesti Raudtee kaheks: infrastruktuuriks ja transiidivedudeks. Riik jääks kontrollima ja arendama infrastruktuuri. Logistika aga saaks uuesti erastada.

?Riigil on oluline omada infrastruktuuri, eriti sellise strateegilise tähtsusega infrastruktuuri, nagu seda on raudtee. Veod aga on teine teema, veod saaks uuesti erastada. Huvilisi on palju,? ütles Vitsur.

Eile oli Eesti Raudtee investeeringute plaani täitmine arutlusel ka valitsuse kabinetiistungil. Ajalehe trükkimineku ajaks polnud valitsus oma istungit veel lõpetanud.

Hetkel kuum