Alexela terminal sai õhusaastamise eest trahvi

Gert D. Hankewitz 02. jaanuar 2006, 13:22

Keskkonnainspektsioon karistas Paldiski lõunasadamas tegutsevat Alexela terminali välisõhu kaitse seaduse rikkumise eest 10 000 kroonise trahviga.

Lisaks sellele määrati ettevõttele saasteainete heitkoguste ületamise eest täiendav 551 894 krooni suurune saastetasu, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Novembri lõpus läbi viidud kontrolli käigus tuvastasid Harjumaa osakonna inspektorid, et Alexela terminal käitles naftasaadusi, milliseid ei ole ettevõttele väljastatud saasteloas märgitud ning mille käitlemisel eraldus välisõhku lubatust rohkem saasteaineid, sealhulgas aromaatseid süsivesinikke.

Samuti selgus, et ettevõtte oli õhku paisatud saasteainete heitkoguste pealt maksnud ettenähtust väiksema saastetasu.

Paldiski välisõhu kvaliteet on juba pikka aega suureks probleemiks. Nii keskkonnainspektsiooni kui ka muudesse institutsioonidesse tuleb jätkuvalt elanike kaebusi, milles avaldatakse rahulolematust seoses linnas leviva ebameeldiva kütusehaisuga.

Keskkonnainspektsioon on Alexela terminali välisõhu kaitse seaduse rikkumise eest korduvalt karistanud. Oktoobris trahviti ettevõtet saasteainete lubatud heitkoguste ületamise eest 25 000 krooniga, lisaks sellele tuli terminalil maksta 7487 krooni menetluskuludeks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing