ÄP 5 aastat tagasi: Jääb 100 valda

ÄP 03. jaanuar 2006, 00:00

Järgmisel nädalal esitab siseminister Tarmo Loodus valitsusele haldusterritoriaalse reformi kava, mis jätab alles 100-104 omavalitsust ja läheb riigile maksma 150 miljonit krooni, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Detsembris esitasid maavanemad siseministrile omapoolsed nägemused. Nende ettepanekute alusel on siseministeeriumis valmimise lõppjärgus haldusterritoriaalse reformi kava, mis jätab alles umbes sada omavalitsust rahvaarvuga 8000 ja 10 000 inimese vahel. Siseminister Tarmo Loodus rõhutas eile, et kava on alles valmimisjärgus ja pärast heakskiitmist valitsuses arutatakse see veebruaris-märtsis läbi asjassepuutuvate valdade ja maavalitsuste esindajatega. "Neis numbrites pole midagi absoluutset ja alati jääb ruumi eranditeks," ütles Loodus. "Eesmärgiks on, et omavalitsus ei läheks väga suureks, et inimene ikka tunneks oma valda."

Hetkeseis: vahepealsetel valimistel ebasoosingusse sattumise ohu pärast pole suuremad erakonnad julgenud haldust reformida. Mõned vallad on siiski omavahel ühinenud, hea seegi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing